Marika Teini paransi suunnistuksen takaa-ajon kakkoseksi Nuuksiossa

Julkaistu:

Suunnistus
Teini antoi viikonlopusta itselleen arvosanan yhdeksän.
Marika Teini onnistui parantamaan sijoitustaan suunnistuksen maailmancup-viikonlopun palkintojenjaossa. Lauantain keskimatkan tulosten perusteella kolmantena Nuuksion metsiin lähtenyt suomalainen pinnisti 8,9 kilometrin lenkiltä takaisin maaliin toisena.

Kilpailun voitti lauantain tapaan Ruotsin Tove Alexandersson, jonka ykkössija ei ollut varsinaisesti edes uhattu. Hänen takanaan kärkisijoituksista käytiin kuitenkin tiukka kamppailu.

– Ykkösväli lähti huonosti, mutta loppua kohti parani. Alexanderssoniin ei olisi eväitä, sijoitukseensa tyytyväinen Teini myönsi.

Norjan Kamilla Olaussen nousi eiliseltä viidenneltä sijalta taistelemaan Teinin kanssa kakkostilasta. Ratkaisu nähtiin yleisön silmien edessä, kun suunnistajat pyörähtivät kisakeskuksena toimineella pellolla hakemassa uuden kartan viimeiselle reilulle kilometrille.

– Olaussen oli vahvempi tiepätkillä, mutta yritin pysyä mukana. Ennen kartanvaihtoa hän jatkoi rinnettä liian pitkälle, ja huomasin tilaisuuteni. Tulin itse seuraavalle rastille huonosti, mutta ero riitti, Teini kertasi ratkaisua.

Suomalainen oli tyytyväinen juoksukuntoonsa. Hän loukkasi jalkansa syksyllä EM-kullan tuoneessa kilpailussa, ja kuluvan kauden harjoittelussa on pitänyt tehdä korvaavaa harjoittelua juoksutreenin sijasta.

– Taidollisesti oli viilattavaa, fyysisesti jaksoin hyvin, Teini tuumi.

Hän antoi viikonlopusta itselleen arvosanan yhdeksän. Vielä tärkeämpää oli saada merkki siitä, että korvaava harjoittelu on tepsinyt, eikä elokuun MM-kisoissa tarvitse antaa tasoitusta.

Haldeniin seuratasolla vaihtanut ja Norjaan alkuvuodeksi muuttanut Teini panostaa vuonomaassa pidettäviin MM-rasteihin tosissaan.

– Nousujohteisesti jos pystyy tässä vielä lisäämään juoksua, niin kyllä tämä hyvältä näyttää, Teini sanoi.

Venla Harju haki riskillä nelossijaa

Kärkikolmikon takana neljännestä sijasta kisasi neljä urheilijaa. Venäjän Natalia Gemperle oli alkumatkasta vaikeuksissa ja putosi tähän ryhmään.

Tasaisesti suunnistanut Venla Harju oli hyvissä asemissa joukossa, jossa juoksivat myös Ruotsin Karolin Ohlsson ja Venäjän Anastasia Rudnaya.

Kartanvaihdon jälkeisellä loppulenkillä Harju yritti ennakkoluulottomasti ratkaisua.

– Toiseksi viimeisellä rastilla olimme kaikki kasassa, ja olin siinä ensimmäisenä. Yritin riskillä ottaa sen viimeisen, mutta ei onnistunut, Harju harmitteli.

Neloseksi ehti lopulta piristynyt Gemperle ennen Ohlssonia ja Rudnayaa, Harju oli lopputuloksissa seitsemäs.

– Olen hyvin tyytyväinen. Arvosana näistä kilpailuista on yhdeksän, äitiyslomalta kansainväliselle huipputasolle palannut Harju iloitsi.

Lauantain keskimatkan tapaan 20 parhaan joukossa oli kuusi suomalaista. Sari Anttonen oli 12:s ja Saila Kinni 14:s juuri ennen Lotta Karholaa. Maija Sianoja ehti maaliin sijalla 16, ja kokenut Merja Rantanen oli 20:s.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt