Makwan Amirkhani kohtasi UFC-vastustajansa kadulla – sai osakseen rumaa tekstiä: ”Tuollaiset puheet eivät hetkauta”

Julkaistu:

vapaaottelu
”Mr. Finlandilla” on Tukholmasta hyviä muistoja. Lauantaina tarjolla on UFC-uran viides voitto.
Uransa kuudenteen UFC-otteluun valmistautuvan Makwan Amirkhanin tyyntä mieltä ei helpolla horjuteta.

– Hyvä fiilis on saavutettu kovalla työnteolla. Viimeiset 10 kuukautta olen elänyt ja treenannut täysin ammattimaisesti ja tehnyt kaiken juuri niinkuin pitää, Amirkhani sanoo.

Lauantaina Chris Fishgoldia vastaan otteleva Amirkhani saapui taustajoukkoineen tapahtumapaikalle Tukholmaan jo tiistaina. Vapaaottelupiireissä usein esiintyvään verbaaliseen psyykkaukseen, eli suomeksi sanottuna suunsoittoon, suomalaisleiri ei ole ryhtynyt.

Arvaamaton altavastaaja

Vastustajalla sen sijaan leuat ovat käyneet.

– Fishgold tuli kaupungilla pari päivää sitten vastaan ja sanoi mua mulkuksi. Tuollaiset puheet eivät hetkauta, sillä vasta lauantaina nähdään, kuinka kova kaveri oikeasti on.

– Ja mä tiedän, että nujerran kaverin kehässä laillisin keinoin. Puheet ovat puheita, Amirkhani jatkaa.

Video punnitustilaisuudesta alla:Jos video ei näy, katso se tästä.

Englantilaisella on allaan ennen lauantain kamppailua kaksi UFC-ottelua; yksi voitto ja yksi tappio. Amirkhanin saldo vapaaottelun ykkösorganisaatiossa on tähän mennessä 4–1.

”Mr. Finland” lähtee silti vedonlyöntikertoimien perusteella UFC Fight Night 153:een hienoisena altavastaajana, mutta Amirkhanin todellista ottelukuntoa ei tiedä kuin hän itse. Edellisen kerran Amirkhani nähtiin kehissä reilu vuosi sitten, jolloin hänet julistettiin voittajaksi Jason Knightista hajaäänin.

”Lopetan millä tyylillä tahansa”

Fishgoldista puolestaan on saatavilla tuoreempaa skouttausmateriaalia: 26-vuotias liverpoolilainen päihitti takakuristuksella Daniel Teymurin helmikuun lopulla. Itsekin kovana matto-ottelijana tunnettu Amirkhani ei usko, että Fishgold brasilialaisen jujutsun mustan vyön haltijana tyytyy ainoastaan alasviemisiin.

– Vapaaottelu on lajin nimi, sitä tulimme tänne tekemään. Olen hionut aseeni siihen kuntoon, että arsenaalissa on muutakin kuin painia. Tilanteen mukaan reagoidaan.

– Jos saan paikan, lopetan matsin mistä suunnasta tahansa, millä tyylillä tahansa, Amirkhani lupaa.

Suomen kirkkaimmalla vapaaottelutähdellä on lämpimiä muistoja Tukholmasta. Tammikuussa 2015, miehen UFC-debyytissä, Amirkhani pysäytti tuomariston kellot jo kahdeksan sekunnin kamppailun jälkeen. Hyppypotku ja sitä seuraava lyöntisarja toi Amirkhanille voiton lisäksi myös Performance of the Night -bonuksen.

– Tulihan mulle tosi nostalginen olo tänne tullessani, mutta nyt lähdetään puhtaalta pöydältä, eikä kannata miettiä liikaa, miten viimeksi Ruotsissa ottelu päättyi tai mitä minusta kirjoitetaan ja puhutaan.

Tulos tai ulos?

Globeniin on saapumassa bussilasteittan suomalaisia MMA-faneja kannustamaan Amirkhania uransa ehkä tärkeimmässä ottelussaan. Aikaisemmin Amirkhani on todennut, että jos lauantaina tulee tappio, voi hyvinkin olla, että vapaaotteluhanskat ripustetaan naulaan lopullisesti.

Torstaina mediahiljaisuuden aloittanut Amirkhani ei uhraa ajatustakaan häviön mahdollisuuteen. Vaikka ottelu käydään Ruotsin maaperällä, on miehellä takanaan valtaisa sinivalkoinen tuki.

– Mulla on lauantaina katsomossa 132 kaveria. Kuin kotiin olisi tullut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt