Kaarlo Kangasniemi kauppasi olympiakultaansa rahoittaakseen putkiremontin – nyt mitali on taas myynnissä ja aiempaa kalliimmalla

Julkaistu:

Urheilu
Kulta-Kalle pyytää 1968 saavuttamastaan mitalista 150 000 euroa, ostajan tulee noutaa mitali Porista.
Suomen ainoa painonnoston olympiavoittaja, Kaarlo ”Kulta-Kalle” Kangasniemi, 78, myy Tori.fi-sivustolla kultamitaliaan diplomeineen ja laatikoineen.

Sarjan alle 90 kiloa Mexico Cityn kisoissa 1968 voittanut porilainen kaupitteli mitaliaan ensimmäisen kerran jo vuonna 2016. Silloin hän kertoi Urheilusanomien haastattelussa, että haluaa palkinnosta 100 000 euroa. Kangasniemi kertoi, että halusi rahoittaa summalla asuntonsa putkiremontin.

Kaupat jäivät 2016 syntymättä, mutta Tori.fi-sivuston ilmoituksen mukaan hintapyyntö ei ole tullut alaspäin. Tällä kertaa Kangasniemi haluaa kultamitalista, puisesta säilytyslaatikosta ja olympiakullan autenttisuuden vahvistavasta diplomista peräti 150 000 euroa.

Summalla saisi karhukaupungista jo muutakin kuin putkiremontin. Esimerkiksi Oikotie-sivustolla myydään ydinkeskustan tuntumaan Karjarantaan rakennettavasta uudiskohteesta kaksiota 166 500 eurolla.

Yhdeksi kauppaehdoksi Kangasniemi mainitsee, että ostajan tulee noutaa mitali tykötarpeineen Porista.

Kahdesti – 1968 ja 1969 – Vuoden urheilijaksi valitun, äskettäin ilmestyneen pienilevikkisen elämäkertansa ansiosta otsikoissa olleen Kangasniemen hintapyyntö on sekä suomalaisittain että kansainvälisesti korkea.

Viimeksi, 2017, olympiakultamitaleitaan kaupitteli pahoissa talousvaikeuksissa ollut ex-mäkihyppääjä Toni Nieminen. Lähtöpyynnöt olivat huomattavasti matalammat kuin Kangasniemellä. Helsinkiläinen tuotantoyhtiö lunasti mitalit markkinoilta ja palautti ne rahattomalle Niemiselle.

Urheilumuseo osti taannoin painilegenda Kalle Anttilan olympiakullan 10 000 eurolla. Se on alaan perehtyneen amerikkalaisen RR-huutokauppakamarin mukaan käypä perushinta, jos kyse ei ole todellisesta olympiahistorian legendasta, kuten pikajuoksija–pituushyppääjä Jesse Owensista.

Berliinin olympiakisoissa 1936 natsien harmistukseksi peräti neljä kultaa voittaneen tummaihoisen urheilijan perikunta myi 2013 yhden kultamitalin ja sai siitä peräti 1,3 miljoonaa euroa.

Kangasniemen myyntiaikeista kertoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt