Joukkuevoimistelun MM-hopea ei hurmannut Minettejä: ”Pieni harmitus on aina”

Julkaistu:

Voimistelu
MM-voittajan pisteitä pidettiin korkeina, kun suorituksessa oli virheitä. Olarin voimistelijat juhli kahta joukkuevoimistelun MM-mitalia viime vuoden nelossijojen jälkeen.
Minettien kapteenin Ella Ratilaisen kommenteissa kuultaa pieni pettymys.

Tampereen Sisun Minetit tuli toiseksi joukkuevoimistelun MM-kisoissa Espanjan Cartagenassa sunnuntaina. Kultaa voitti taas Venäjän Madonna, pronssia sai Olarin Voimistelijoiden OVO Team.

– Pieni harmitus on aina, kun tavoite oli voittaa, mutta vaikean kauden jälkeen tämä maistuu hyvältä. Tärkeämpää kuin mitalin väri on fiilis matolla, Ratilainen sanoo.
Valmentaja Teija Kukkala on samoilla linjoilla. Minettien toinen valmentaja Titta Heikkilä ei ollut Cartagenassa rytmisen voimistelun EM-kisojen takia.

– Hyvä fiilis, mitali, ei kuitenkaan kultaa. Olen tosi ylpeä, miten tytöt onnistuivat etenkin niissä asioissa, joihin on kiinnitetty huomiota viime päivinä. Tärkeää on myös, miten tästä saa koko elämään tärkeitä elämyksiä, kun on areenan keskellä huutomyrskyssä, Kukkala sanoo.

– Teimme kaikki asiat niin hyvin kuin itse voi tehdä. Arvostelulaji on arvostelulaji.

Käytäväpuheissa Cartagenan urheiluhallissa ja netin voimistelukeskusteluissa ihmeteltiin Madonnan korkeita alkukisapisteitä. Venäläisjoukkue keräsi pisteitä 19,650, vaikka suorituksessa oli kaksi selvää virhettä, tasapainoliikkeessä ja piruetissa.

Myös OVO Teamin valmentaja Anneli Laine-Näätänen on puhunut asiasta.

Viime vuoden kesäkuussa MM-kisoissa hän totesi IS:lle näin:

– Lajin tuomarityöskentelyyn toivoisin lisää läpinäkyvyyttä, esimerkiksi videotuomarointia tekniseen arviointiin.


Minettien Kukkala ei katsonut Madonnan alkukisan esitystä suojatakseen ”kisakuplaansa”, mutta on kuullut virheistä.

– Harmittaa. Olisi kiva, että pisteitä annettaisiin urheilullisin perustein. Kun teimme Sofian kisoissa virheen, meidän ei kuulunutkaan sijoittua sen paremmin, hän viittaa maailmancupin vuoden ensimmäisen kisan kolmossijaan.

Kukkala on iloinen, että Minettien ydinporukka on pysynyt koossa pitkään, viitisen vuotta.

– He haluavat tehdä tätä hommaa, arkea salilla. Tämä on vain kirsikka kakun päällä.

OVOn paluu MM-mitaleille

– Tämän hetken fiilis on todella hyvä, OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen huokaa.

Keski-iältään vain 17-vuotiaalle joukkueelle MM-pronssi oli makea.

– Saimme tehtyä alkukilpailussa ja finaalissa kaksi todella hyvää suoritusta. Sen kautta saavutettiin kauden tavoite, joka oli MM-mitali! Oli myös todella kivaa palata taas MM-mitalisijalle viime vuoden nelossijan jälkeen.

Viime vuonna joukkue sijoittui neljänneksi kaikissa kansainvälisissä arvokisoissa. Tänä vuonna se voitti kultaa maailmancupissa Sofiassa maaliskuussa.

Nyt toisen perättäisen maailmanmestaruuden voittaneen Madonnan voimistelijoiden keski-ikä on 22 vuotta, Expressian 21 ja Minettienkin 18 vuotta.

– Tästä on hyvä palata treenisalille harjoittelemaan pari päivää ennen kuin lähdetään ensi viikon perjantaina SM-kisoihin, Kapanen sanoo.


Myös valmentaja Anneli Laine-Näätänen hymyili kisan jälkeen helpottuneena.

– Joukkue teki ihan nappisuorituksen kauden pääkisassa - ei voi olla enempää tyytyväinen. Matolla näkyi riemu ja usko omaan tekemiseen. Ja espanjalainen yleisö rakasti meitä.

– Mutta nälkä jäi, hän viittaa mitalin väriin.

Anneli Laine-Näätäsen valmentajauran MM-mitalitili kasvoi sunnuntaina 18 mitaliin, kun OVO Junior Team sai maailmanmestaruuden hänen Klonkku-koreografiallaan nuorten 14-16-vuotiaiden sarjassa. Viime vuoden MM-kisoissa kumpikin joukkue jäi neljänneksi.

– Aivan mahtava fiilis! Menin melkein sanattomaksi, kapteeni Olivia Soini sanoi kirkkaansinisissä piilolinsseissä, jollaiset koko joukkueella on esityksessä hämähäkkitunnelman luomiseksi.

Sijoitus oli äärimmäisen jännittävä, koska kaikki kolme mitalijoukkuetta lähtivät loppukisaan tasapisteissä.

– Positiivinen yllätys! Tämä on sikakiva ohjelma. Yleisökin tykkää tosi paljon, ja paljon pyydetään yhteiskuviin.

Maarajoitus karsi Glorian ja Illusionin

Pakilan Voimistelijoiden ja Tapiolan Voimistelijoiden Gloria sijoittui aikuisten sarjassa kahdeksanneksi 17,750 pisteellä. Se ei päässyt finaaliin, koska sääntöjen mukaan kustakin maasta voi päästä korkeintaan kaksi joukkuetta loppukilpailuun.

Ensikertalaisena MM-kisojen juniorisarjassa mukana oleva vaajakoskelainen Illusion Junior (Illusion) sai 17,500 pistettä ja sijoittui seitsemänneksi mutta karsiutui finaalista maarajoitussäännön vuoksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt