”Vi***mainen mäki” kilpareitillä sai Mari Ederin repeämään – julkaisi hauskan kuvan: ”Missä muualla kisoissa olisi tällainen kyltti??!”

Julkaistu:

Juoksu
Enossa pidetyn juoksutapahtuman viimeisen mäen nimi herättää hilpeyttä.
Viimeiset metrit 25 kilometrin juoksutapahtumassa voivat olla monille kovakuntoisillekin juoksijoille tuskaa. Vielä kovempaa pitää ponnistella jos niille viimeisille metreille mahtuu jyrkkä mäki, jonka päälle on kivuttava. Sen mäen alla mielessä saattaa jopa liikkua muutama kirosana...

Ultrajuoksuseura Sisu järjesti lauantaina 25 kilometrin Kaltimon Kilipajuoksu -nimisen polkujuoksutapahtuman nykyisin Joensuuhun kuuluvassa Enossa Pohjois-Karjalassa. Kaltimonjärven ympäri kulkevaa vaellusreittiä pitkin merkatun reitin loppuvaiheilla osallistujien oli vielä noustava Tannilanvaaran huipulle.

Ja mitäs sitä kiertelemään, se viimeinen nousu lähes 25 kilometrin jälkeen on raskas. Niinpä Kaltimon Kilipajuoksun järjestäjät päättivät ristiä sen ”Vittumaiseksi mäeksi”.

Juoksutapahtumaan osallistunut ampumahiihtäjä Mari Eder julkaisi Instagram-tilillään kuvatodisteen.

– Ehkä NYT alatte ymmärtää mistä tää miun aavistuksen erikoinen huumorintaju on peräisin. Siis missä muualla kisoissa olis viimeisen mäen alla tällainen kyltti??! EI MISSÄÄN!!! ENO on BEST!! Eder kirjoitti.
31-vuotias Eder asuu nykyään Itävallassa, mutta hän on syntynyt Enossa ja edustaa seuratasolla Enon Kisa-Poikia. Enolaislähtöinen urheilija kehottikin seuraajiaan tutustumaan Kaltimon Kierto -vaellusreittiin.


Ultrajuoksuseura Sisun puheenjohtaja Mika Issakainen kertoi Ilta-Sanomille kirosanalla terästetyn nimivalinnan taustat.

– Sisun leirillä se ajatus lähti itämään, kun mietimme mitä saisi lyhenteestä VM, Issakainen aloitti.

Miksi VM?

– Meillä on myös Vaarojen maraton -tapahtuma, ja sen opasteissa on VM. Kaltimon kierros on vähän kuin sen tapahtuman pikkuveli. Samantyyppinen reitti kuin Vaarojen maratonissa, mutta pienoiskoossa.


Issakainen on Ederin kanssa samoilla linjoilla; huvittava nimivalinta kertoo pohjoiskarjalaisesta huumorista.

– Se olisi voinut olla vaikka ”viimeinen mäki”, mutta ajateltiin, että se kuvaa hyvin meidän huumoria ja pohjoiskarjalaista avointa luonnetta. Ihmiset ovat tykänneet siitä hauskana huulena, Issakainen kertoi.

– Se kuvastaa myös tapahtuman henkeä ja järjestävää seuraa, ei ole aivan totisimpia.

Yksi kysymys herää tietenkin.

Onko kyseessä todella nimensä mukaisesti ”vittumainen mäki”?

– Jonkun mielestä se voi olla, mutta ei se meidän mittapuulla kauhean iso mäki ole. Mutta on se aikalailla pystysuora nousu ja jyrkkä mäki, Issakainen vastasi.

Kaltimon kilipajuoksu juoksu järjestettiin ensimmäisen kerran. Tapahtumaan osallistui 41 juoksijaa.
Issakaisen mukaan järjestelyt sujuivat hyvin ja kaikki juoksijat pääsivät maaliin.

– Kaikki kestivät reitillä, mitään haavereita ei sattunut ja kaikki tulivat hyväntuulisina pois reitiltä, Issakainen kertoi.

Tapahtumasta ollaan hänen mukaansa nyt puuhamassa perinnettä.

Onko v-mäinen mäki reitillä myös ensi vuonna?

– Voi olla, ja voi siellä olla jotain muutakin. Se riippuu vähän reitin merkkaajistakin, millä tuulella ovat. Jää nähtäväksi! Issakainen sanoi.

Kaltimon Kilipajuoksu selvitti ajalla 1.58,57 nopeiten Aaro Asikainen. Ampumahiihtäjä Eder saapui perille ajassa 3.19,41.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt