Suomi toinen ja kolmas joukkuevoimistelun MM-alkukisassa – ”Olemme tosi tyytyväisiä”

Julkaistu:

Voimistelu
Nuorten sarjassa OVO Junior Team ja kaksi venäläisjoukkuetta jakavat ykkössijan.
Suomi lähtee joukkuevoimistelun MM-kisojen sunnuntaiseen finaaliin kakkos- ja kolmossijoilta.

T ampereen Sisun Minetit sai lauantai-iltana alkukisassa Cartagenassa 19,450 pistettä ja OVO Team 19,300. Vain 0,1 pisteen päässä on kuitenkin viime vuoden pronssijoukkue, venäläinen Expressia 19,200 pisteellään.

Kisaa johtaa maailmanmestari Madonna. Venäläisjoukkue sai 19,650 pistettä.

Madonna johtaa myös maailmancupin kisaa. OVO Team on maailmancupissa toisena ja Minetit kolmantena.

– Olemme tosi tyytyväisiä tähän päivään. Saimme tehtyä varman ja voimakkaan suorituksen, Minettien kapteeni Ella Ratilainen sanoi.

Pakilan Voimistelijoiden ja Tapiolan Voimistelijoiden Gloria sijoittui kahdeksanneksi 17,750 pisteellä. Joukkue ei kuitenkaan pääse finaaliin, koska kustakin maasta voi päästä korkeintaan kaksi joukkuetta loppukilpailuun.

Nuorten sarjan tilanne on äärimmäisen jännittävä, sillä Olarin Voimistelijoiden OVO Junior Team ja kaksi venäläisjoukkuetta, Victoria Stela ja Victoria, saivat kaikki tuomaristolta 19,350 pistettä. Espoolaisen OVO Junior Teamin keskittymistä häiritsi, että esityksen alussa lähti pyörimään väärä musiikki, OVO Teamin musiikki.

Neljäntenä on Bulgarian maajoukkue 19,050 pisteellä. Minetit Elite (SC Vantaa/Tampereen Sisu) on viides 18,150 pisteellä.

Ensikertalaisena MM-kisojen juniorisarjassa mukana oleva vaajakoskelainen Illusion Junior (Illusion) sai 17,500 pistettä ja sijoittui seitsemänneksi. Joukkue karsiutui hyvistä pisteistään huolimatta finaalista maarajoitussäännön vuoksi.

Joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskisat jatkuvat Espanjan Cartagenassa sunnuntaina aamupäivällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt