Suomeen voi tulla jopa kaksi mitalia joukkuevoimistelun MM-kisoista – ”Tosi hyvät fiilikset kisata tänään”

Julkaistu:

Joukkuevoimistelu
Sekä Minetit että OVO Team ovat maailmancupin perusteella kiinni mitalissa. Joukkuevoimistelun MM-kisojen alkukisa käydään lauantai-iltana Cartagenassa Espanjassa.
– Harjoitus meni eilen todella hyvin, lähdetään kisaan samalla varmalla fiiliksellä ja korjataan vielä muutamat valmentajan huomaamat yksityiskohdat, kommentoi Minettien kapteeni Ella Ratilainen perjantai-illan harjoituksia Cartagenassa Kaakkois-Espanjassa.

– Tavoitteena meillä on tehdä mahdollisimman upea suoritus sekä maailmanmestaruus, sanoo Ratilainen.

Viime vuonna Minetit voitti hopeaa, kun maailmanmestaruuden vei venäläinen Madonna. Edellisvuotena kulta tuli Mineteille.

Tampereen Sisun Minettien mukana Cartagenassa oleva valmentaja Teija Kukkala kuvaa harjoitussuoritusta vahvaksi ja energiseksi.

– Joukkue sai hyvin toimimaan yksityiskohdat, joihin olemme viime päivinä kiinnittäneet huomiota. Tänään lähdetään kilpailusuoritukseen hyvällä fiiliksellä ja varmasti eilisestä harjoitussuorituksesta Minetit saivat lisää puhtia tähän päivään, Kukkala sanoo.

Ovo Team parantanut

Mitali tavoitteena on myös espoolaisella OVO Teamilla, joka jäi viime vuonna neljänneksi kaikissa kansainvälisissä kisoissaan. Tänä vuonna tuomarit ovat jakaneet pisteitä toiseen tahtiin: OVO Team voitti maaliskuussa maailmancupin kisan Sofiassa ja sijoittui huhtikuussa Singaporessa kolmanneksi.

– Tosi hyvät fiilikset. Saatiin hyvää varmuutta suoritukseen, ja kisaan lähdetään tekemään vielä paremmin, hymyili OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen harjoitusten jälkeen.

Myös valmentaja Anneli Laine-Näätänen oli iloinen Olarin Voimistelijoiden joukkueen suorituksesta.

– Tytöt tekivät rohkeasti sen minkä osaavat, ja siinä näkyi riehakkuus ja into. Näkyi että jokainen nautti.

Kapteeni Aurora Kapanen kehuu Laine-Näätäsen tekemää koreografiaa, jossa musiikkina on Anneli Sarin riehakkaasti esittämä Tuulen tavoin. Anneli Sari on esittänyt kappaletta Hortto Kaalon kanssa.

– Sitä on tosi kiva tehdä, vaikka onkin jo pitkään tehty. Siihen ei tylsisty.

Antton Laineen Mineteillle tekemä koreografia kertoo myrskystä. Till havs -kappaleen esittää komeasti Jussi Björling. Se perustuu suomenruotsalaisen Jonatan Reuterin runoon.

Suomea kolmantena joukkueena MM-kisoissa edustava Gloria on saanut kisoissa hyviä pisteitä, mutta sen pääsy sunnuntain finaaliin voi kaatua maasääntöön: finaaliin voi päästä vain kaksi joukkuetta kustakin maasta. Gloria on Pakilan Voimistelijoiden ja Tapiolan Voimistelijoiden yhteisjoukkue.

MM-kisassa on aikuisten sarjassa 38 joukkuetta 17 maasta. Loppukilpailu on sunnuntaina aamupäivällä.


Madonna johtaa maailmancupia

Maailmancupia johtaa venäläinen maailmanmestari Madonna. Espoolainen OVO Team on toisena ja Tampereen Sisun Minetit kolmantena.

Viime vuoden MM-pronssijoukkue Expressia on jäänyt kummassakin kisassa neljänneksi.

Viime vuonna maailmancupissa kolmen kärkeen sijoittuivat kaksi venäläisjoukkuetta ja Minetit – tänä vuonna mitalisijoilla on ollut kaksi suomalaisjoukkuetta ja Venäjän Madonna. Kokonaan uudistuneella, nuorella joukkueella kisannut OVO Team oli MM-kisoissa kuten kaikissa muissakin maailmancupin osakilpailuissa viime vuonna neljäntenä.


Victoriat vahvoilla nuorissa

Nuorten sarjassa suomalaisjoukkueista vahvimmilla on maailmancup-menestyksen perusteella Olarin Voimistelijoiden OVO Junior Team.

Venäjän Victoria ja Victoria Strela ovat ottaneet kaksoisvoiton maailmancupin kummassakin osakilpailussa tänä vuonna. OVO Junior Team sai Klonkku-ohjelmallaan pronssia edellisessä kisassa Singaporessa ja on maailmancupin kokonaispisteissä kolmantena. Neljäntenä on Minetit Elite (SC Vantaa/Tampereen Sisu).

Ensikertalaisena MM-kisojen nuorten sarjassa on mukana vaajakoskelainen Illusion Junior (Illusion).

Lauantain kisoja voit seurata suorana lähetyksenä täältä (Youtube). Ensimmäinen ohjelma alkaa kello 16.20. Kuuman ryhmän on aikataulun mukaan määrä aloittaa kello 19.40.

Sunnuntain finaaleja voit puolestaan katsoa täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt