Näin kävi Iivo Niskaselle Lahden ylämäkijuoksussa – katso tallenteilta koko tapahtuma!

ISTV näytti lauantaina 11.5.2019 suorana lähetyksenä kevään rankimman kuntourheilutapahtuman, jossa kovat urheilijat ja harrastajat ottavat mittaa itsestään, toisistaan ja Lahden suurmäestä. Tallenteet kaikista alkueristä, viesteistä ja finaaleista katsottavissa jutun lopussa.

6.5.2019 12:16 | Päivitetty 11.5.2019 17:15

Kysymys on nyt toista kertaa Lahdessa järjestettävästä Red Bull 400 -ylämäkijuoksusta. Siinä kilpailijoiden pitää kipittää, kontata tai ryömiä Lahden mäkimontun pohjalta suurmäen tornin huipulle asti.

Kisassa oli tälläkin kertaa mukana tukku ammattiurheilijoita, mm. maastohiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen, crossfit-urheilija Jonne Koski ja lumilautailija Eero Ettala.

Viimevuotisesta kisasta Iivo Niskaselle jäi sijoitusmielessä vielä parannettavaa, sillä 2018 hän sijoittui kolmanneksi. Miesten sarjan voiton vei suunnistajataustainen Mikko Patana ja kakkoseksi kiri nuori hiihtäjälupaus Juho Veikkolainen. Naisten sarja voitti 2018 kestävyysjuoksija Laura Manninen.

– Suoraan lomalta tulin, Niskanen kommentoi valmistautumistaan ennen kisaa.

  • Katso alla olevalta videolta Iivo Niskasen haastattelu, ennen tämän päivän kisaa.

Alkuerissä kilpailijat juoksivat 60 urheilijan yhteislähtöerissä hyppyrimäen nokalle asti eli noin 300 metrin matkan. Naisten ja miesten sarjojen 50 + 50 nopeinta etenenivät A- ja B-finaaleihin aikavertailun perusteella.

Finaalilähdöt ja viestikisat juostiin mäkimontun pohjalta aina suurmäen huipulle asti eli täydellä 400 metrin matkalla.

Lähetyksen jälkeen kaikista eristä ilmestyy tämän artikkelin alaosaan tallennevideot muutaman lähdön ryppäissä. Joten jos olet paikalla Lahdessa, voit jälkeenpäin käydä katsomassa oman eräsi suorituksen tallenteelta.

  • Katso alta video päivän voittajien haastattelusta.

Kaikkien viime vuoden erien videot löytyvät erillisestä artikkelista tästä.

Tallenteet 2019

Erien tallenteet ilmestyvät tänne kisan edetessä.

Naisten alkuerät 1-3

Naisten alkuerät 4-6

Miesten alkuerät 1-3

Miesten alkuerät 4-6

Miesten alkuerät 7-9

Naisten viesti

Miesten/sekaviesti

Naisten b-finaali

Naisten finaali

Miesten b-finaali

Miesten finaalin tallenne on artikkelin pääkuvana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?