Mykistävää ylivoimaa Helsingin vapaaotteluillassa – suomalainen mattotaituri Jesse Urholin jatkaa voittamattomana

Porilainen ei saanut vastusta uzbekistanilaisesta Husniddin Ganievista.

Jesse Urholin päätti lyhyeen ottelunsa Husniddin Ganievia vastaan.

27.4.2019 20:43

Vapaaottelija Jesse Urholin jatkaa uraansa tappiottomana. Helsingissä lauantaina tuli neljäs voitto. Urholin ei antanut Uzbekistanin Husniddin Ganieville minkäänlaisia mahdollisuuksia ja hallitsi ottelua mielin määrin. Hän päätti kohtaamisen kuristusvoittoon ensimmäisen erän neljännellä minuutilla.

Urholin on lukkopainin kaksinkertainen Euroopan mestari ja brasilialaisen jujutsun EM-mitalisti, mutta ehti ennen lopetusta näyttää myös lyöntivoimaansa matossa. Vastustamatonta alasvientiä seuranneet lukuisat osumat näkyivät jo ottelun aikana verisinä naarmuina uzbekistanilaisen kasvoissa.

Myös Ganiev oli ennen lauantain ottelua voittamaton.

– Suunnitelma oli, että viedään äijä kenttään ja katsotaan osaako se. Ei osannut, Urholin sanoi tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Ganiev ehti osua Urholiniin vain kerran.

– Aika kova potku tuli jalkaan. Se tuntuu varmasti huomenna, Urholin myönsi.

29-vuotias Urholin debytoi ammattilaisena vapaaottelukehässä vain vuosi sitten. Kehitys on ollut niin nopeaa, että vaativammat tehtävät odottavat.

Tuukka Repo palasi voitokkaasti

Kotiyleisöä huudatti myös lähes kahden vuoden ottelutauolta kehään palannut lyöntikone Tuukka Repo.

Järvenpääläisen tarkat osumat pudottivat italialaisen Orlando d’Ambrosion kahdesti mattoon heti ensimmäisessä erässä, mutta ottelu ei päättynyt siihen ja tasoittui mitä pidemmälle eteni.

Revon pitkä ottelutauko näkyi selvästi varsinkin kolmannessa erässä. Tekeminen riitti kuitenkin pistevoittoon, joka tuli yksimielisin tuomariäänin.

– Ekassa erässä olin freesi, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän sippasin, Repo tunnusti.

Cage 47 -tapahtuma on parhaillaan käynnissä Helsingin Kulttuuritalolla. Pääotteluissa Olli Santalahti kohtaa Ukrainan Konstantin Linnikin ja Aleksi Mäntykivi brasilialaisen Kaynan Kruschewskin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?