Aleksi Mäntykivi kohtaa voittamattoman brasilialaisen – tässä on Helsingin vapaaottelutapahtuman lopullinen ottelukortti

Julkaistu:

Cage 47
Cage 47:n toinen suomalainen pääottelija on Olli Santalahti, jonka voitto nostaisi kansainvälisen läpimurron kynnykselle.
Lappeenrantalaislähtöinen Aleksi Mäntykivi saattaa olla Suomen tuntemattomin kansainvälinen vapaaottelutähti. Kokeneen Mäntykiven saavutuksista löytyy muun muassa tyrmäysvoitto tanskalaisesta Sören Bakista, joka on sittemmin noussut arvostetun brittiorganisaation Cage Warriorsin kaksinkertaiseksi mestariksi eri painoluokissa.

Mäntykivi on tällä hetkellä venäläisen M1:n listoilla, mutta ottelee poikkeusluvalla kotikehässään Helsingissä lauantaina. Hän kohtaa Cage 47 -illassa voittamattoman Kaynan Kruschewskin. 28-vuotias brasilialainen vaihtui Mäntykiven vastustajaksi kalkkiviivoilla, kun Carlos Diego ei tulekaan Suomeen.

– Uudelta vihulta olen nähnyt yhden matsin ja tietenkin ottelulistan. Hän hakee hyvin luovutusotteita, mutta se ei vaikuta omaan peliin mitenkään, Mäntykivi sanoo Cagen tiedotteessa.

Mäntykivellä on alla tyrmäysvoitto Cage 46:sta helmikuulta. Ammattilaisuran 17:stä ottelusta 12 on päättynyt Mäntykiven voittoon. Kruschewskillä voittoja on jonossa yhdeksän.

Cage 47:n toisessa päämatsissa Olli Santalahti kohtaa Ukrainan Konstantin Linnikin. Vahvana painijana tunnettu Santalahti on hävinnyt kymmenestä viime ottelustaan vain yhden. Voitto lauantaina veisi UFC-ottelija Teemu Packalénin valmennettavan ison askeleen lähemmäs kansainvälisiä tehtäviä. Toistaiseksi turkulainen on otellut ammattilaisena vain Suomessa.

Myös Santalahden vastustaja vaihtui alkuperäisestä, kun brasilialainen Rafael Moreira loukkaantui.

– Vastustajan vaihtuminen on minulle jo rutiiniksi muodostunut otteluviikon traditio. Ainahan se ärsyttää ja harmittaa, mutta minkäs teet. Fyysisesti tilanne ei vaikuta valmistautumiseen mitenkään ja henkisesti se tuo lisää intoa kaivaa jälleen se ensimmäisen erän lopetus, mistä olen puhunut, Santalahti sanoo tiedotteessa.

Vaikka Santalahti puhuu aikaisesta lopetusvoitosta, yleisesti arvioidaan, että hänen vahvuutensa löytyy kuntopuolelta. Mitä pidemmälle ottelu etenee lauantaina, sitä vahvemmilla lienee suomalainen.

Linnikin kaataminen ei ole läpihuutojuttu. Kyseessä on 18 ammattilaisottelun veteraani, joka oli muun muassa tähdittämässä aasialaisen Rebel FC:n pääottelua vajaa vuosi sitten. Taisto päättyi Linnikin tappioon, joka oli hänelle uran seitsemäs. Nyt alla on kuristuslopetuksella ensimmäisessä erässä tullut voitto.

Illan odotetuimpia ottelijoita on myös Tuukka Repo, joka palaa häkkiin lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Kovalyöntinen järvenpääläinen saa vastaansa Bellatorin kehiäkin kolunneen italialaisen Orlando d'Amrosion.

Cage 47 Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 27. huhtikuuta kello 18. Ruutu+ näyttää tapahtuman suorana lähetyksenä.

Ottelukortti, Cage 47:

77,1 kg: Olli Santalahti–Konstantin Linnik (Ukraina)

73 kg: Aleksi Mäntykivi–Kaynan Kruschewski (Brasilia)

77,1 kg: Tuukka Repo–Orlando d'Ambrosio (Italia)

80 kg: Jesse Urholin–Husniddin Ganiev (Uzbekistan)

65,8 kg: Markus Rytöhonka–Sten Saaremäe (Viro)

70,3 kg: Patrik Kapanen–Leonardo Casotti (Brasilia)

64 kg: Tuomas Grönvall–Ivar Rats (Ukraina)

65,8 kg: Joel Arolainen–Alar Hutrov (Viro)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt