Helsinki Rockettes nousi upeasti MM-mitaleille kotiyleisön edessä: ”En tule kokemaan tällaista missään muualla”

Helsinki Rockettesin kapteeni Nona Vihma kehui henkisesti vahvaa joukkuettaan. Rockettes nousi MM-pronssille lyhytohjelman viidenneltä sijalta.

Helsinki Rockettes nousi mitaleille takamatkalta.

13.4.2019 20:27

Suomi saavutti kaksi mitalia muodostelmaluistelun MM-kotikisoista: Marigold IceUnity oli toinen ja Helsinki Rockettes kolmas. Mestaruus meni Venäjälle, kun Team Paradise luisteli ylivoimaisesti kultaan.

Helsinki Rockettes nousi mitaleille takamatkalta. Joukkue oli perjantaisen lyhytohjelman jälkeen vasta viidentenä. Pisteitä oli verottanut yksi kaatuminen. Lauantaina virheetön vapaaohjelma nosti joukkueen kuitenkin pronssille.

Kapteeni Nona Vihma kertoo, että perjantainen harmitus pyyhittiin nopeasti pois. Nousu pronssille oli hänen mukaansa seurausta henkisesti vahvojen yksilöiden tekemisestä.

– Totta kai se perjantainen harmitti valtavasti. Mutta illalla otettiin vähän palaveria ja jaettiin ajatuksia siitä, miksi niin kävi, Vihma kertoo.

Ennen vapaaohjelmaa Vihma sanoi kapteenin ominaisuudessa tsemppipiirissä muutaman sanan. Huippuonnistuminen oli hänelle tärkeää henkilökohtaisellakin tasolla.

– Oli todella hienoa mennä kotiyleisön eteen. Saatiin naulattua elementti elementiltä, se palkittiin. Mä tein elämäni ohjelman, se oli itselleni henkilökohtainen voitto.

Helsinki Rockettes saavutti MM-pronssia.

Vihma on aiemmin juhlinut Rockettesin kanssa MM-hopeaa. Arvokisat kotiyleisön edessä olivat kuitenkin kokemus, jolle ei löydy vertaista.

– Olen esiintynyt rullaluistimilla 30 000 ihmisen edessä, mutta tämä oli kyllä 30 000 kertaa hienompaa. Tiedän, etten tule kokemaan tällaista missään muualla. Tämä ei varmasti tule unohtumaan koskaan.

Vihma jatkaa Rockettesissa seuraavallakin kaudella. MM-kisojen jälkeen joukkueella on viikon loma, sen jälkeen katseet käännetään jo kohti uutta kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?