Suunnistuksen Viestiliiga alkaa – ISTV näyttää kisat suorina lähetyksinä - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Suunnistuksen Viestiliiga alkaa – ISTV näyttää kisat suorina lähetyksinä

Suunnistuksen Viestiliiga kokoaa taas kotimaan huippuseurat mittelemään voimiaan maastossa. Tällä kaudella ISTV näyttää osakilpailut suorina verkkolähetyksinä.

8.4.2019 14:38

Suunnistusvalmentajat ry herätti viime vuonna henkiin suunnistuksen Viestiliigan kymmenen vuoden tauon jälkeen.

– Viestiliigan tarkoitus on turvata suunnistajille hienojen viestisuunnistuskokemusten jatkuminen, palvella seurojen tarvetta tähdättäessä suurviesteihin mm. Tiomilaan ja Jukolaan. Lisäksi tärkeänä tekijänä on tarjota varsinkin nuorille suunnistajille motivoiva sarja, jossa nuoret pääsevät haastamaan niin nykypäivän kuin entisiäkin mestareita, kertoo Suunnistusvalmentajien puheenjohtaja Mikko Niskanen.

Tiomila on huhtikuun lopussa Ruotsissa juostava seurajoukkueiden kansainvälinen suurviesti ja kesäkuun puolivälissä juostava Jukola on vastaava Suomessa järjestettävä tapahtuma.

Tämän vuoden Viestiliigassa on seitsemän osakilpailua. Ensimmäinen osakilpailu on perjantaina 12.4.2019 suunnistettava Kevätyön viesti Raisiossa. Naisten sarja juostaan iltavalossa ja miesten sarja pimeällä. Toinen osakilpailu suunnistetaan pääsiäisenä Paimiossa.

Viestiliigan osakilpailujen striimilähetyksiä voi seurata ISTV:stä. Kutakin osakilpailua varten ilmestyy is.fi:hin oma artikkeli, jossa lähetyksen videoruutu on. ISTV näyttää kaikki muut osakilpailut paitsi Jukolan ja Venlojen viestit, jotka näkyvät Ylen kanavilla.

ISTV:n lähetykset tuottaa Oikea Reitti Oy:n Mikko Reitti, jonka ääntä kuullaan myös itse lähetyksissä.

Viime vuoden Viestiliiga miesten sarjan voittajaseura Tampereen Pyrintö aikoo osallistua voimallisesti myös tämän vuoden viesteihin.

– Tähtäämme niin Tiomilan kuin Jukolan viestien voittoihin ja Viestiliigan viestit ovat meille tärkeitä paikkoja koulittaessa suunnistajia eri osuuksille ja kestämään painetta. Myös maajoukkuesuunnistajamme saavat tärkeää lisäkokemusta kohti MM-menestystä, kertoo Pyrinnön valmentaja Kari Jussila.

Naisten sarjan voitti viime vuonna MS Parma. Parman naisten valmentaja Veli-Matti Hanhela valittiin viime vuoden seuravalmentajaksi.

– Me tähtäsimme Viestiliigan voittoon jo viime vuonna, emmekä aio paikastamme luopua tänäkään vuonna, ’Veltti’ Hanhela vakuuttaa.

Pyrintö ja Parma saavat varmasti kovan vastuksen. Pyrinnön haastavat mm. naapuriseura Koovee, Paimion Rasti, Turun Metsänkävijät ja Ikaalisten Nouseva-Voima. Parmalle kenties kovimman vastuksen tarjoavat Pyrintö, Koovee, oululainen SK Pohjantähti, Jämsän Retki-Veikot ja kovasti vahvistunut Pargas IF.

– Kevätyön viestin sekä FinnSpringin jälkeen tiedämme jo aika hyvin asetelmat kohti Tiomilaa ja Jukolaa. Tosin osalla seuroista joukkueen runko ja avainjuoksijat ovat ulkomaalaisia, joten suoraan Viestiliigan tuloksista ennustetta ei voi tehdä, kertoo Viestiliigan tuottaja Mikko Reitti.

Viestiliigan osakilpailut 2019:

  1. 12.4. Kevätyön viesti, ISTV

  2. 21.4. FinnSpring-viesti, ISTV

  3. 25.5. Medilaser-viesti, ISTV

  4. 15.-16.6. Jukolan viesti, Yle

  5. 1.9. Lakeuden viesti, ISTV

  6. 21.9. SM-viesti, ISTV

  7. 6.10. Viestiliigan finaali, ISTV

  • Kirjoituksen haastattelut ja seuraosuudet on toimittanut Tampereen Pyrinnön suunnistuksen lajipäällikkö Mikko Eskola.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?