Beach Volley: Jyrki Nurminen ja Santeri Sirén pelasivat Kambodzhan 40 asteen helteessä, kun vastustajalle tapahtui kiusallinen vahinko – ”Silloin hän viimeistään tajusi” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Suomalaiset pelasivat Kambodzhan 40 asteen helteessä, kun vastustajalle sattui kiusallinen vahinko: ”Silloin hän tajusi”

Suomen miesten beach volleyn ykkköspari pommitti luovutusvoiton saksalaisvastustajistaan Kambodzhan hirvittävässä helteessä erikoisten vaiheiden jälkeen.

–Pommitettiin sitä samaa kaveria, mitä oltiin pommitettu ensimmäinenkin erä, sanoo Suomen maajoukkueen beach volley -pelaaja Jyrki Nurminen (oik). Tulostaululla seisoi toisessa erässä lukemat 5–1, kun Nurminen ja Santeri Sirén ja Nurminen saivat luovutusvoiton turnauksessa Kamputseassa.

22.3.2019 12:20

Suomen beach volleyn miesten ykköspari Jyrki Nurminen, 28, ja Santeri Sirén, 22, eteni lohkovoittoon Siem Reapissa Kambodzhassa parhaillaan pelattavassa turnauksessa.

Turnauksen ykkössijoitettu suomalaiskaksikko ratkaisi lohkovoiton saksalaisia Eric Stadieta, 22, ja Paul Beckeriä, 28, vastaan pelaamassaan pelissä.

Kello 14.30 paikallista aikaa alkaneen ottelun voitto irtosi erikoisten vaiheiden jälkeen. Lämpömittari huiteli 40 asteessa, ja jo otteluun valmistautuminen oli tuntuvasti normaalia lyhyempi kuumuuden takia.

– Lämmiteltiin peliin kymmenen minuuttia. Käytiin muutaman kerran lyömässä, ja siitä suoraan peliin, Nurminen kertoo.

Sirén ja Nurminen voittivat ensimmäisen erän 21–16.

– Vastustajan toisessa pelaajassa oli pieniä väsymyksen merkkejä. No ei muuta kuin toiseen erään. Pommitettiin sitä samaa kaveria (Eric Stadie), mitä oltiin pommitettu ensimmäinenkin erä. Johdettiinko me 5–1, kun he ottivat aikalisän ja päättivät luovuttaa pelin, Nurminen sanoo.

 Toinen oli pelin aikana vahingossa kussut housuunsa, eikä ollut huomannut. Siinä vaiheessa hän tajusi viimeistään, että nyt on ehkä syytä lopettaa pelaaminen.

Nurminen oli jutellut vastustajan kanssa pelin jälkeen. Ottelun keskeyttämisen syyksi paljastui helteestä johtuva auringonpistos.

– Toinen oli pelin aikana vahingossa kussut housuunsa, eikä ollut huomannut. Siinä vaiheessa hän tajusi viimeistään, että nyt on ehkä syytä lopettaa pelaaminen, Nurminen sanoo.

Aamupelissä suomalaiskaksikko voitti paikallisen parin On Soknakin ja Jon Vichetdararithin suoraan kahdessa erässä.

– Tosi kova olosuhde pelata. Olen tyytyväinen lohkovoittoon, Nurminen iloitsee.

Kambodzhan kahden tähden (maksimi viisi tähteä) turnaus kuuluu kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n maailmankiertueeseen.

Kaksikko pelaa ulkokauden avanneessa turnauksessa seuraavan ottelunsa lauantaina. Vastustaja selviää myöhemmin tänään.

Turnauksen välierät ja mitaliottelut pelataan sunnuntaina. Voittajaparille on luvassa 4000 dollarin (3 500 euron) palkintorahat. Jyrki Nurmisen ja Santeri Sirenin sijoitus FIVB:n maailmanrankingissa 53:s.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?