Tämä upea kuva johti seksististen kommenttien vyöryyn tähtiurheilijalle – nyt ministerikin jyrähti: ”He ovat pelkurimaisia matoja”

Julkaistu:

Australialainen jalkapallo
Australian pääministeri Scott Morrison jyrähti tähtiurheilijaan kohdistuneista seksistisistä kommenteista.
Australialaisen jalkapallon tähtipelaajaan Tayla Harrisiin kohdistuneet seksuaalissävytteiset törkyviestit nousivat isoksi kansainväliseksi puheenaiheeksi.

Kohu alkoi valokuvasta. Naisten AFL-liigan Carlton Bluesin joukkuetta edustava Harris, 21, päätyi Michael Willsonin ikuistamaan upeaan urheilukuvaan Carltonin ja Western Bulldogsin välisen ottelun aikana.

Harris jakoi kuvan omalla Twitter-tilillään:
Kun AFL-liigaa näyttävä Channel Seven julkaisi kuvan ottelun jälkeen Facebookissa, julkaisun alle kertyi valtavasti seksuaalissävytteisiä viestejä. Channel Seven poisti kuvan, mutta julkaisi sen myöhemmin uudestaan anteeksipyynnön kera.
Harris itse on kommentoinut kuvan aiheuttamaa seksististä nettikirjoittelua tiukasti.

– Näkemäni kommentit olivat seksuaalista hyväksikäyttöä, jos niitä voi niin kutsua. Ne olivat inhottavia ja saivat minut voimaan pahoin. Mielestäni tätä voi pitää seksuaalisena hyväksikäyttönä sosiaalisessa mediassa, Harris sanoi RSN-radiokanavan haastattelussa.


Nyt kohuun on ottanut kantaa myös Australian pääministeri. Brittilehti Guardianin mukaan pääministeri, liberaalipuoluetta edustava Scott Morrison kommentoi asiaa Melbournessa torstaina. Morrison, 50, kehui kohun aiheuttanutta kuvaa ja tuomitsi seksistisiä kommentteja kirjoittelevat ”madot”.

– Mielestäni he ovat matoja, pelkurimaisia matoja, joiden on herättävä.

– Sanoisivatko he sellaista päin naamaa. Ei, heillä ei ole pokkaa tehdä niin. He ovat pelkureita, he ovat heikkoja, Morrison totesi tiukasti.

– Sosiaalisen median trollit eivät valitettavasti ole tänä päivänä mitään uutta, mutta on kammottavaa, että näillä trolleilla on tapana kohdistaa kommenttinsa naisiin.

Morrisin mielestä nettitrollien vihamielisyys vähentää heidän arvoaan ihmisinä. Morrisin kommenteista uutisoi Guardianin lisäksi muun muassa CNN ja BBC.

Harrisille sataa tukea

Harris on saanut valtavasti tukea kohun keskellä. Keskiviikkona hän julkaisi Twitter-tilillään kiitokset häntä tukeneille. Viestissä oli myös viesti seksistisiä kommentteja lähettäneille.

– KIITOS! Kaikille, jotka lähettivät viestejä, postasivat, kommentoivat ja lähettivät uutista eteenpäin. Asiat ovat muuttuneet... jos et ole yhtä meidän kanssamme, sinut jätetään jälkeen, Harris kirjoitti.