SLAM!, ja kanveesiin mätkähti – amerikkalainen vapaapaini rymistelee Helsinkiin!

Julkaistu:

rac
vapaapaini
Näyttävän näköiset naiset ja hurjan isot ja lihaksikkaat miesköriläät nousevat kehään Helsingissä, kun kansainvälisen tason showpainijat ottavat yhteen Slam! Wrestling Finland Mega Launch -tapahtumassa perjantaina 22.3.2019.
Muistatko legendaarisen showpainijan Hulk Hoganin? Hänen karismansa ja showelkeensä olivat nostamassa amerikkalaista vapaapainia TV-menestykseen ja yleisön suosioon 1980-luvulla Yhdysvalloissa ja maailmalla. Sittemmin Hogan teki uraa elokuvissa näyttelemällä mm. Rocky III -elokuvassa.

Aivan Hulk Hoganin tai Sylvester Stallonen kaliiperin muskelimiehiä ei Helsingissä nähdä, mutta laji yrittää nyt rantautua Suomeen uudella töpinällä. Lajipiirien mukaan showpaini elää maailmalla juuri nyt uutta nousukautta. Sen innoittamana Slam! Wrestling Finland -promootio tuo Helsinkiin kansainväliset mitat täyttävän kattauksen ottelijoita Euroopan eri kolkista.

Mukana ovat ainakin massiivinen ”Demolition Davies” Dave Davies Saksasta, mestarinainen Shanna Portugalista, Venäjän hirmu ”Lokomotiv” Ivan Markov, häikäilemätön ”Stockholm Playboy” Ken Malmsteen, Suomen oma ”Pohjolan Villimies” Heimo Ukonselkä, Göteborgin ”Pin-Up Punisher” Betty Rose, Unkarin ykköstykki ”The Renegade” Dávid Turger, Venäjän ykkösnaispainija maailmalla Natalia Markova, Suomen ammattipainipioneeri ”The Rebel” StarBuck ja illan päätähtenä kaksimetrinen ja 120-kiloinen Tiny Iron Englannista.

Kuten nimistäkin saattaa päätellä, kysymys on show’sta, jossa kullakin ottelijalla on tarkkaan harkittu rooli ja imago.

Wrestlingiä – tai amerikkalaista vapaapainia tai showpainia, ihan miten vain – on esitetty Suomessa erilaisissa tapahtumissa pitkin vuosikymmeniä ja esitetään edelleen. Nyt on kuitenkin käsillä sellainen pakka kansainvälisiä ottelijoita, että ISTV lähti tapahtuman yhteistyöhön mukaan. ISTV antaa lajiin vihkiytymättömille mahdollisuuden kurkistaa showpainin maailmaan näyttämällä tapahtumajärjestäjän tuottaman suoran netti-tv-lähetyksen Slam! Wrestling Finland Mega Launch -tapahtumasta Helsingin The Circuksesta perjantai-iltana 22.3.2019.

Tarkemmat ohjeet lähetyksen katsomiseen ilmestyvät loppuviikosta, mutta vapaasti katsottavan suoran lähetyksen videoruutu ilmestyy myös tämän artikkelin ylle.