Olympiamitalisti Kelly Catlin kuoli vain 23-vuotiaana – löytyykö mysteeriin selitys hänen aivoistaan? ”Hän puhui kuin robotti”

Julkaistu:

Pyöräily
Ratapyöräilyn olympiamitalisti Kelly Catlin löydettiin viime viikolla kuolleena asuntolahuoneestaan Stanfordin yliopistossa.
Laskennallista tekniikkaa opiskellut Kelly Catlin oli riistänyt hengen itseltään. Ratapyöräilyn olympiahopeamitalisti ja kolminkertainen maailmanmestari Catlin oli kuollessaan vain 23-vuotias.

Amerikkalaisen Catlinin itsemurha järkytti syvästi pyöräilyn lajiväkeä ja jätti hänen perheensä ymmälleen.

Viimeisinä kuukausinaan Catlin oli vaipunut syvään masennukseen, jonka yksi syy saattoi olla hänen joulukuussa sattuneessa kaatumisessa tullut aivotärähdys.

– Ei hän ollut sama Kelly, jonka tunsimme. Hän puhui kuin robotti, isä Mark Catlin sanoi Washington Postille.

People-lehdelle Mark Catlin kertoi, että aivotärähdyksen jälkeen Kellyä ei kiinnostanut enää olympiajoukkue, harjoittelu eikä mikään muukaan elämässä.

– Aivotärähdyksellä oli valtavat vaikutukset. Hänelle tuli mielenterveysongelmia ja hän alkoi tuntea olevansa ansassa, Mark Catlin sanoi.


Catlinin perhe epäilee, että pyöräkisassa tullut aivotärähdys oli keskeinen syy Kellyn itsemurhaan. Perhe on päättänyt lahjoittaa Kellyn aivot Bostonin yliopiston aivopankin tutkittavaksi.

Sama tutkimuskeskus on aikaisemmin tutkinut muun muassa kuolleiden amerikkalaisen jalkapallon pelaajien aivoja ja havainnut, että toistuvat kovat iskut päähän ovat aiheuttaneet vakavia aivosairauksia ja persoonallisuusmuutoksia.

Tutkimuskeskus arvioi, että Kelly Catlinin aivojen tutkimukset saadaan valmiiksi noin vuoden kuluttua.


Kelly Catlin voitti urallaan ratapyöräilyn joukkuetakaa-ajon olympiahopeaa Rio de Janeirossa 2016. MM-kisoissa hän voitti joukkuetakaa-ajon MM-kultaa 2016–2018 ja takaa-ajon pronssin 2017 ja 2018.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt