Olympiamitalisti Kelly Catlin kuoli 23-vuotiaana – kolmoissisar kertoi uutta tietoa viimeisistä ajoista

rac

Julkaistu:

Pyöräily
Amerikkalainen huippupyöräilijä Kelly Catlin kuoli torstaiyönä asuntolahuoneessaan.
23-vuotias Kelly Catlin opiskeli laskennallista tekniikkaa maineikkaassa Stanfordin yliopistossa. Hän riisti hengen itseltään.

Catlinin kolmoissisar Christine kertoi Washington Postille, että Kelly oli kärsinyt kaksi pahaa kaatumista ennen kuolemaansa. Hänen kätensä murtui lokakuussa ja hän sai aivotärähdyksen joulukuussa.

Aivotärähdys muutti Kellyn persoonallisuuden. Urheilijana, opiskelijana ja taideharrastuksissa loistanut nuori nainen ei enää yltänyt itselleen asettamiinsa suoritustavoitteisiinsa ja masentui.

Perhe kertoi, että Kelly kärsi aivotärähdyksensä jälkeen päänsäryistä ja valoyliherkkyydestä.

– Aivotärähdyksen jälkeen hänestä tuli nihilisti. Elämällä ei ollut enää merkitystä, isä Mark Catlin sanoi ja jatkoi:

– Hän ei enää pystynyt keskittymään opintoihinsa tai harjoittelemaan kovaa. Hän ei pystynyt enää täyttämään omia odotuksiaan tai elämään itselleen asettamiensa vaatimusten mukaisesti. Hän ei pystynyt näkemään, että hänen pitäisi levätä ja parantua.

Kelly Catlin yritti ensimmäisen kerran itsemurhaa tammikuussa. Tuolloin perhe ehti hälyttää apua ajoissa paikalle.

– Yritimme koko perhe löytää oikeita sanoja, joilla olisimme pystyneet vakuuttamaan hänet siitä, että elämä on elämisen arvoista.


Catlin kirjoitti pyöräilysivusto VeloNewsille blogikirjoituksen, joka julkaistiin vain muutamaa viikkoa ennen hänen kuolemaansa. Siinä hän kertoi, miten vaikeaa huippupyöräilyn ja maisteriopintojen yhdistäminen on.

– Se on kuin veitsien jongleerausta, mutta olen pudottanut paljon veitsiä. Suurin osa niistä on osunut maahan eikä minuun, Catlin kirjoitti.

Kelly Catlin voitti urallaan ratapyöräilyn joukkuetakaa-ajon olympiahopeaa Rio de Janeirossa 2016. MM-kisoissa hän voitti joukkuetakaa-ajon MM-kultaa 2016–2018 ja takaa-ajon pronssin 2017 ja 2018.