Suomeen voitto frisbeegolfin ammattilaiskiertueelta – nelinkertainen maailmanmestari kaatui Yhdysvalloissa

19-vuotias Eveliina Salonen otti uransa 36:nnen turnausvoiton. Yksikään aiempi ei ole ollut näin kovatasoinen. Jalle Stoor oli miesten kolmas.

Eveliina Salonen iloitsi voitettuaan Disc Golf Pro Tourin kauden avauskilpailun.

4.3.2019 0:10 | Päivitetty 4.3.2019 8:18

Arizonassa pelattu frisbeegolfin ammattilaiskiertueen kauden avauskilpailu päättyi suomalaisjuhliin.

Valkeakoskelainen Eveliina Salonen voitti sunnuntaina nelipäiväisen The Memorial -turnauksen päätöspäivän erinomaisella suorituksella. Turnaus on osa Yhdysvalloissa kilpailtavaa Disc Golf Pro Touria.

– Arvostan voittoani paljon, mutta veikkaan, että en ymmärrä vielä kuinka suuri se oli, Nummelan frisbeegolf seuraa edustava Salonen kertoo Ilta-Sanomille.

Päätöspäivään yhden heiton johdossa lähtenyt Salonen ei antanut muille mahdollisuuksia. Hän heitti päätöspäivänä erittäin kovan tuloksen (–8) Vista Del Caminon kentällä. Kakkoseksi turnauksessa jäi nelinkertainen maailmanmestari Paige Pierce.

Miesten entinen maailmanmestari Nate Doss kuvasi Salosen suoritusta kenties parhaaksi näkemäkseen kierrokseksi naisten sarjassa. Salonen itse on samoilla linjoilla:

– Mielestäni kierros oli urani paras, koska kaikki vaan onnistui. Taisi tulla tämä kierros juuri oikeeseen paikkaan.

Voitto on ensimmäinen iso voitto suomalaisille lajin emämaassa Yhdysvalloissa. European Pro Tourilla Salonen on voittanut aiemmin. Viime vuonna Salonen oli Euroopan mestaruuskisoissa toinen kuten SM-kisoissa.

Salosen kilpailukausi jatkuu seuraavaksi Suomessa kansallisella ammattilaiskiertueella. Yhdsyvaltoihin Salonen pohtii palaavansa mahdollisesti elokuussa lajin MM-kilpailuihin.

– Uskon, että tästä oli paljon hyötyä mentaalisesti, kun pystyi pelaamaan hyvin ja omaa peliä kovassa paikassa, Salonen pohtii kierroksen merkitystä.

Helsinkiläinen Jalle Stoor oli kolmas The Memorial -turnauksessa Yhdysvaltojen Arizonassa.

Miesten puolella suomalaismenestys oli helsinkiläisen Jalle Stoorin varassa.

Hän oli äärimmäisen kovatasoisessa miesten kilpailussa kolmas. Hän saavutti mykistävän tuloksen –43. Koko turnaukseen mahtui vain yksi bogi kakkoskierroksella.

Turnauksen kolmoskierroksella Stoor heitti parhaiten arvotetun kierroksen pitkällä frisbeegolfurallaan. Lukema –13 oli Vista Del Caminon radan paras tulos turnauksessa.

– Olen erittäin tyytyväinen kisaan. Pelasin oman parhaiten reitatun kierroksen ikinä ja oli myös kokonaisuudessaan todella hyvää ja varmaa peliä, Stoor kertoo Arizonasta.

– Sain pidettyä hyvän keskittymisen koko kisan ajan ja heitto kulki loistavasti.

– En ole koskaan ollut jenkeissä mitaleilla, joten fiilis on mahtava. Varsinkin kun maailmanmestarit Ricky Wysocki ja Paul McBeth jäivät taakse.

Miesten turnauksen voitti Eagle McMahon tuloksella –49. Kaksi heittoa Stooria edellä oli saksalainen Simon Lizotte. Suomen Seppo Paju oli turnauksen 14:s ja Väinö Mäkelä 54:s.

Stoor kertoo, että Fountain Hillsin ja Vista Del Caminon radat sopivat hänelle hyvin.

– Väylät sopivat pääasiassa hyvin omalle heitolle. Pidemmälle heittävät Eagle ja Simon saivat kyllä etua monilla väylillä.

Salosen tapaan myös Stoor on suuntaamassa Yhdysvaltoihin vielä uudestaan tällä kaudella. Kesällä tavoitteena on MM-kisat ja syksyllä Yhdsysvaltain mestaruusturnaus USDGC.

Talin tallaajia edustavalta Stoorilta riittää vielä kehuja naisten voittaja Eveliina Saloselle.

– Eveliinan voitto oli todella kova suoritus. Alkuun oli tosi tasaista ja näytti siltä, että jenkit saattavat viedä voiton kotiin, mutta Eveliina teki ihan mielettömän hienon nousun ja otti pystin kotiin.

Turnauksen naisten päätöskierroksen voi katsoa täältä ja miesten kierroksen täältä.

Päivitetty 4.3. klo 8.15: Lisätty Jalle Stoorin sijoitus ja suomalaispelaajien kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?