Suomalaisottelijalla tyly päätös vapaaotteluillassa, taju meni kankaalle – ilta alkoi ja päättyi suomalaistappioihin

Julkaistu:

cage 46
Cage 46 -ilta sai kotiyleisön kannalta synkän alun ja lopun, sillä illan avausottelussa Ville Mankinen kärsi tappion ammattilaisdebyytissään.
Lisäksi ilta päättyi Suomen vapaaottelun suurlupauksen Edward Wallsin niukkaan tappioon.

Ottelut:


65,8 kg Edward Walls–Dennis Silva Hajaäänituomio

Illan pääottelu päättyi avausottelun tavoin vieraskehäläisen voittoon. Täyden ajan kestänyt ottelu oli erittäin tasainen ja se käytiin pääosin pystyotteluna sekä häkkiä vasten. Ottelussa kummatkaan ei ottanut isompia riskejä. Potkuja ja lyöntejä nähtiin molemmilta ottelijoilta lähes yhtä paljon. Lisäksi kehän keskustan hallinta vaihtui useaan otteeseen. Merkittävin alasvienti nähtiin kolmannen erän loppupuoliskolla, jolloin Dennis Silva sai vietyä Wallsin mattoon ja pääsi suomalaisottelijan selkään. Brasilialainen yritti hakea takakuristusta, mutta Walls pystyi estämään Silvan lopetusyritykset ja lopulta erän loppukin pelasti suomalaisen.

74 kg Aleksi Mäntykivi–Guilherme Cadena 2.erä Tekninen tyrmäys

Venäläisestä M-1 Global vapaaotteluorganisaatiosta lainalla otellut Aleksi Mäntykivi palasi vahvan toisen erän ansiosta voittojen tielle. Avauserässä Guilherme Cadena yritti alasvientiä kolmesti, mutta Mäntykivi onnistui puolustamaan ne menestyksekkäästi. Lisäksi brasilialainen haki avauserässä käsilukkoa, jonka Mäntykivi purki mallikkaasti.

Toinen erä oli täysin Hardknocks Helsinkiä edustavan ottelijan näytöstä. Cadenha joutui ottamaan Mäntykiven kovia potkuja etujalkaan, ja löysi itsensä kerta toisensa jälkeen häkin pinnasta makaamasta. 55-sekuntia kerkesi vanheta toinen erä, kun ottelun keskeytys oli tosiasia.

77.1 kg Olli Santalahti–Rafael Da Silva Cordeiro Yksimielinen pistevoitto

Olli Santalahti oli alusta loppuun asti ottelun herra ja hidalgo. Edellisessä ottelussa katkesi turkulaisen kahdeksan ottelun voittoputki. Tänään kahdeksankulmaisessa häkissä nähtiin itsevarma ja sisuuntunut ottelija, joka ei antanut vastustajalleen saumoja voittoon. Santalahti hallitsi ottelua matossa, pystyssä sekä häkkiä vasten. Timanttisen kiva fysiikka oli isossa roolissa Santalahden voitossa, sillä hän joutui useampaan kertaan olla mattopainissa alempi mies.


58 kg Suvi Salmimies–Karoline Martins Giljotiini kuristus 2.erä

Ottelu näytti olevan Suvi Salmimiehen heiniä. Avauserä meni tunnustellen, mutta toisessa erässä suomalainen nappasi ottelun hallintaansa. Kello pelasti brasilialaisen toisen erän lopussa, jolloin Salmimies takoi kovia lyöntejä matossa päähän.

Kolmannessa erässä Martins hyödynsi suomalaisottelijan virheen pystyssä ja nappasi Salmimiehen kuristukseen. Nykyään Porissa asuva ottelija yritti puolustaa kuristuksen viemällä ottelun mattoon, mutta kurituksesta pois pyristely päättyi tajunnan menetykseen ja karuun tappioon.

74 kg Aleksi Savolainen–Roman Dik Tekninen tyrmäys 2.erä

Aleksi Savolaiselta nähtiin avauserässä loistavaa mattohallintaa, kunnes Roman Dik onnistui kääntämään Savolaisen virheen itselleen hyödyksi. Näytti jo siltä, että Savolainen ei selviä Dikin käsilukosta, mutta kuin ihmeen kaupalla suomalainen purki lukon. Savolainen sai käännettyä oman kehonsa suunnan ja näin ollen pysyi ottelussa vielä mukana.

Toinen erä koitui Savolaisen kohtaloksi, sillä Roman Dik onnistui nappamaan teknisen tyrmäysvoiton kyynärpäälyönneillä matossa.

83,9 kg Jesse Urholin–Vojtech Garba 1.erä Triangelikuristus

Porilaistaistelijan voittokulku vapaaotteluhäkissä jatkuu. Urholinin ottelulista jatkui virheettömänä kolmannen ammattilaisottelun jälkeen. Brasilialaisen jujitstun ja varsinkin lukkopainin puolelta tunnettu Urholin onnistui vasta kolmannessa ottelussaan nappamaan voiton kuristuksella. Ensimmäiset kaksi päättyivät teknisellä tyrmäyksellä.

61,2 kg Tuomas Grönvall–Renato Vidovic 2.erä Triangelikuristus

Primus Fight Teamia edustava Grönvall otteli alusta loppuun asti fiksusti. Helsinkiläisottelijan rauhallinen häkkiolemus ei kadonnut missään vaiheessa ottelua. Toisessa erässä Grönvall onnistui nappaamaan ruotsalaisottelijan triangeliin hetken mattohallinan jälkeen, josta Vidovic ei ilman taputuksia selvinnyt.

65,8 kg Ville Mankinen–Sten Saaremäe Yksimielinen pistevoitto

Toista kertaa Suomessa otellut Sten Saaremäe nappasi yksimielisen pistevoiton

Ammattilaisdebyytin tehneestä Ville Mankisesta.

Ottelu oli alusta loppuun kokeneemman Saaremäen näpeissä. Virolaisottelija onnistui alasvienneissään, mutta Mankinen onnistui kuitenkin tylsyttämään Saaremäen aseet matossa.

Pystyottelussa Mankinen imi kuitenkin liian helposti iskuja itseensä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt