Brasilialaisottelija päätti Suomen vapaaottelun suurlupauksen Edward Wallsin voittoputken

Julkaistu:

vapaaottelu
Kulttuuritalon vapaaotteluilta sai suomalaisodotusten vastaisesti mollivoittoisen lopun.
Team East Frontin Edward Walls kärsi niukimman mahdollisen tappion brasilialaista Dennis Silvaa vastaan. Kolmen erän tasaisen taiston jälkeen brasilialaisen käsi nousi ilmaan hajaäänituomio-voiton kunniaksi.

Tappion murtama imatralaisottelija ei tullut tappion jälkeen median tentattavaksi, mutta Kulttuuritalon pimeältä kellarikäytävältä löytyi Wallsin valmentajana toimiva Jukka Paananen kertomaan suojattinsa esityksestä.

– Eddie kuunteli hyvin ohjeita, omasta mielestäni matsi meni, niin kuin oltiin suunniteltu, Paananen paljasti.

Paananen nosti esille Wallsin vastustajan tason ottelun jälkeen.

– Tiedettiin, että Eddien vastustaja on lähellä UFC-sopimusta ja on korkean tason vapaaottelija, Paananen muistutti.

– Harmittaa Eddien puolesta, koska oli isot panokset tässä. Ei mitään pois vastustajalta, joka otteli järkevästi. Sai sen minkä tänään ansaitsi tuomareilta, vaikka itse olen eri mieltä. Mielestäni erät olivat 2–1 Eddielle, Paananen kertoi.

Wallsin valmentaja kaivoi kuitenkin tappion hetkellä positiivista illan ottelusta.

– Jos etsitään positiivista, niin tämä oli iso oppitunti. Nyt nähdään, että ollaan todella lähellä maailman yläluokkaa. Pitää muistaa, että vapaaottelussa ei rakennella rekordeja, vaan ottelijaa.

– Kun pyritään pääsemään isoihin organisaatioihin, niin pyritään voittamaan niitä, jotka ovat niiden ovella.

– Ei voida lähteä isoihin organisaatioihin, että saadaan vain sopimus ja siellä saadaan takkiin, kun ei oltu valmiita, Paananen muistuttaa.

Edward Wallsin tulevaisuutta hänen valmentajansa raottaa varovasti.

– Kiinnostusta Eddieen on ollut jonkun verran useimmista isoista organisaatiosta. Nyt kuunnellaan, mitä ne näkivät tässä matsissa ja katsotaan miten tästä eteenpäin, Paananen paljasti.


Illan toisessa pääottelussa Aleksi Mäntykivi nappasi voiton toisessa erässä teknisellä tyrmäyksellä. Toista erää oli kulunut vain 55 sekuntia, kun Mäntykiven voimakas etupotku päätti ottelun.

Ennen ottelun keskeyttänyttä etupotkua suomalaisottelija oli potkinut brasilialaisen Guilherme Cadenan jo pariin kertaan häkin pintaan. Ottelun jälkeen Cadena piteli vasemmassa olkapäässään jääpussia ja ottelun päättänyt potku satutti selvästi hänen vasenta jalkaa.

Venäläisen M-1 Globalin sopimusottelija oli Cage 46:ssa lainassa venäläisorganisaatiosta. Mäntykivi onnistui näin ollen palaamaan kotimaassaan takaisin voittojen tielle.

Suomalaisottelija nähtiin viimeksi ottelemassa kotikehässä 2016 lokakuussa konkurssiin menneen Euro FC:n ainoaksi jääneessä illassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt