Urheilulehden artikkeli voimistelun valmennuskulttuurista ehdolla vuoden jutuksi - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Urheilulehden artikkeli voimistelun valmennuskulttuurista ehdolla vuoden jutuksi

Urheilulehden artikkeli joukkuevoimistelun valmennuskulttuurin varjopuolista on ehdokkaana Vuoden jutuksi.

Julkaistu: 14.2.2019 11:09

Arvostettu journalismipalkinto jaetaan 13. maaliskuuta.

Urheilulehden marraskuussa julkaisema juttu valmennuskulttuurista suomalaisvoimistelussa on ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi.

UL:n artikkeli on mukana Vuoden juttu -kategoriassa. Kussakin luokassa on kolme ehdokasta. Ehdokkaat on valinnut kymmenhenkinen palkintolautakunta.

Voittajat julkistetaan keskiviikkona 13. maaliskuuta.

Urheilulehden juttu käynnisti prosessin, joka johti siihen, että Voimisteluliitto ilmoitti tiistaina aloittavansa sisäisen kurinpitomenettelyn menestysvalmentaja Titta Heikkilän valmennusmetodeista. Aihe synnytti myös lajipiireissä myrskyn, joka jatkuu kiihkeänä.

Ehdokaslautakunta kuvasi Urheilulehden juttua näin: ”Reportaasi oli riipaiseva kuvaus joukkuevoimistelun valmennuskulttuurin varjopuolista. Juttu nosti esiin kysymyksen siitä, kenen ehdoilla lasten ja nuorten kilpaurheilu toimii ja kuinka kovaa hintaa menestyksestä ollaan valmiita maksamaan.”

Urheilulehden työryhmään kuuluivat jutun kirjoittaja Marika Lehto, uutispäällikkö Mikko Marttinen, AD Tuomo Heiti sekä urheilun esimies Petri Lahti.

Voit lukea koko jutun täältä.

Urheilulehti on kerran viikossa ilmestyvä urheilun aikakauslehti. Lehti ilmestyy keskiviikkoisin on nyt myös irtonumeromyynnissä torstaina alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?