Voimisteluliitto käynnistää kurinpitomenettelyn – kohteena valmentaja Titta Heikkilä

Julkaistu: , Päivitetty:

Voimistelu
Voimisteluliitto käynnistää kurinpitomenettelyn valmentaja Titta Heikkilän mahdollisesta epäeettisestä käytöksestä.
– Voimisteluliiton hallitus on saanut Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin selvityksen valmentaja Titta Heikkilän mahdollisesta epäeettisestä käytöksestä. Selvityksen perusteella hallitus on päättänyt käynnistää asiasta liiton sisäisen kurinpitomenettelyn, Voimisteluliitto tiedotti keskiviikkona kello 15.

Voimisteluliiton kurinpitolautakunta käsittelee tapauksen kuukauden kuluessa.

Laaja keskustelu voimistelukulttuurista alkoi keskiviikkona 14. marraskuuta 2018 Urheilulehden julkaistua artikkelin tamperelaisesta joukkuevoimisteluvalmentajasta Titta Heikkilästä ja hänen pelkoa herättäneestä valmennustavastaan.

Juttukokonaisuus käsitteli suomalaisen joukkuevoimistelun valmennuskulttuurin ongelmia ja lajin piirissä esiintyviä syömishäiriöitä. Artikkeli nousi nopeasti urheilun valtakunnalliseksi ykköspuheenaiheeksi ja synnytti kiivaan keskustelun niin lajipiireissä kuin sen ulkopuolella.
Urheilulehti nosti esimerkkitapaukseksi tamperelaisjoukkue Minetit, jonka voimistelijoista kolme sairastui saman kauden aikana anoreksiaan. Juttuun haastatellut voimistelijat kertoivat joukkueen valmentajan, Titta Heikkilän nöyryyttävästä ja alistavasta valmennustyylistä sekä pelon ilmapiiristä, jossa asioista ei uskalleta puhua koston pelossa.

Myös voimistelijoiden vanhemmat pääsivät ääneen. Äidit kertoivat tyttäriensä lytätystä itsetunnosta, ahdistuskohtauksista ja valmentajan haluttomuudesta ottaa vastaan palautetta ja muuttaa toimintaansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt