Katso kohokohdat: Näin New England Patriots voitti historiallisen Super Bowlin

Patriots kukisti Los Angelesin loppuottelussa, jossa tehtiin historiaa monella tavalla.

New England Patriotsin pelintekijätähti Tom Brady, 41, pääsi juhlimaan jo kuudetta Super Bowl -voittoaan.

4.2.2019 7:51

New England Patriots on voittanut Los Angeles Ramsin amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelussa Super Bowlissa 13–3. Mestaruus on Patriotsille kuudes, mikä sivuaa Pittsburgh Steelersin ennätystä.

Patriotsin 41-vuotiaasta pelinrakentajasta Tom Bradysta tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut kuusi Super Bowl -mestaruutta. Aiemmin hän jakoi ennätyksen Charles Haleyn kanssa.

Brady on ollut voittamassa kaikkia Patriotsin mestaruuksia, joista ensimmäinen tuli vuonna 2002. Monien asiantuntijoiden mielestä hän on kaikkien aikojen paras pelinrakentaja. Brady on sanonut aikovansa jatkaa uraansa 45-vuotiaaksi asti.

– Olemme kokeneet finaalitappion, mikä on todella rankkaa. Olimme erittäin päättäväisiä. Toivon, että hyökkäyspelimme olisi ollut vähän parempaa, mutta me voitimme, Brady iloitsi voiton ratkettua.

Tom Bradyn Vivian-tytär otti ilon irti isänsä saavutuksesta.

Patriots on ollut NFL:n 2000-luvun hallitseva joukkue ja seura, jota useat lajin fanit rakastavat vihata. Ensimmäisen mestaruutensa jälkeen Massachusettsin ylpeys voitti Super Bowlin myös 2004, 2005, 2015 ja 2017.

Atlantassa pelattu loppuottelu oli puolustusvoittoinen ja siinä tehtiin vähiten pisteitä koko Super Bowlin yli 50-vuotisessa historiassa. Aiempi ennätys oli vuodelta 1973, jolloin Miami Dolphins kruunasi tappiottoman kautensa voittamalla Washington Redskinsin 14–7.

Bradyn ottelun ensimmäinen syöttö saatiin katkaistua, eikä ensimmäinen puolisko muutenkaan ollut mitään hyökkäyspään säkenöintiä. Puoliajalla tilanne oli Patriotsin hyväksi 3–0 Stephen Gostkowskin potkumaalin turvin. Maroon 5 -yhtyeen tähdittämän puoliaikashow'n jälkeen Rams tuli tasoihin kolmannella neljänneksellä Greg Zuerleinin potkumaalilla.

Michel ratkaisi

Ottelun ainoan touchdownin teki Patriotsin Sonny Michel viimeisellä neljänneksellä. Bradyn onnistunut syöttö Rob Gronkowskille toi Patriotsin hyökkäyksen aivan maalialueen läheisyyteen, ja Michel sai seuraavalla yrityksellä rynnittyä pallon maalialueelle.

Siihen ottelu käytännössä ratkesikin. Los Angelesin viimeinen kunnon yritys katkesi siihen, kun Patriotsin Stephon Gilmore nappasi Ramsin 24-vuotiaan pelirakentajan Jared Goffin hätäisen syötön ilmasta. Seuraavassa hyökkäyksessä Gostkowski laittoi potkumaalillaan viimeisen naulan Los Angelesin arkkuun.

Super Bowlin parhaaksi pelaajaksi valittiin Patriotsin laitahyökkääjä Julian Edelman, joka kuljetti palloa 141 jaardia ja otti monia tärkeitä koppeja ratkaisevilla hetkillä.

Patriotsin valmentajasta Bill Belichickista tuli 66-vuotiaana vanhin Super Bowlin voittanut luotsi. Hän on kaksi kertaa vanhempi kuin Ramsin päävalmentaja Sean McVay, 33, jolla oli mahdollisuus tulla historian nuorimmaksi Super Bowlin voittaneeksi päävalmentajaksi.

– Tämä maistuu makealta. Moni laski meidät jo ulos kauden alussa tai kauden puolivälissä, mutta täällä me vain olemme, kuudennen mestaruutensa voittanut Belichick sanoi.

Patriotsin valmentaja Bill Belichick juhli historiallista saavutustaan tyttöystävänsä Linda Hollidayn kanssa.

Tämän vuoden finaali oli uusinta vuodelta 2002, jolloin New England voitti ensimmäisen Super Bowlinsa. Tuolloin Rams pelasi vielä St. Louisissa.

  • Video: Ensimmäisen puoliajan ainoat pisteet tulivat tästä Patriotsin Stephen Gostkowskin potkumaalista. Jos video ei näy selaimellasi, katso se täältä.

  • Video: Greg Zuerlein tasoitti tilanteeksi 3–3. Ennen maalia Patriotsin puolustus säkitti Jared Goffin. Jos video ei näy selaimellasi, katso se täältä.

  • Video: Tom Bradyn ja Rob Gronkowskin yhteispeli toimi. Sony Michel vei Patriotsin 10–3-johtoon. Jos video ei näy selaimellasi, katso se täältä.

  • Video: Ramsin epäonnistunut potkumaaliyritys käynnisti Patriotsin mestaruusjuhlat. Jos video ei näy selaimellasi, katso se täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?