Eino Grön paljastaa HS:lle sadan metrin juoksun ennätyksensä – ”Nopeus oli ollut valttini painissa” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Eino Grön paljastaa HS:lle sadan metrin juoksun ennätyksensä – ”Nopeus oli ollut valttini painissa”

Eino Grön paini nuorena ja on kilpaillut myös pikajuoksussa. Samalla voit katsoa videolta, miten 80-vuotias iskelmälaulaja heittää olympiapainija Tuomo Karilan patjalle.

30.1.2019 11:16

– Olin pannut korkin kiinni, ja pikajuoksu kutkutti. Halusin kokeilla nopeuttani, joka oli ollut valttini myös painissa, Eino Grön kertoo keskiviikon Helsingin Sanomissa.

(Videolla Eino Grön painii olympiakävijän Tuomo Karilan kanssa.)

Grön osallistui sadan metrin juoksuun Etelä-Suomen veteraanien kisoissa Helsingissä 1978, jolloin hän oli nelikymppinen. Nelikymppinen Grön pysäytti kellot Eläintarhan kentällä ajassa 12,8. Grönin ennätys pikamatkalla on HS:n mukaan 11,7 sekuntia.

Eino Grön (alla) painimolskilla maaliskuussa 1963.­

Grön muisteli IS:n haastattelussa keväällä kuljettaneensa painia pitkään laulun rinnalla. Miesten piirinmestaruuden Grön voitti 52-kiloisten sarjassa jo 1954.

– Mulla oli kova suosio Pohjanmaalla. Lauloin tangoa ja painin. Siinä oli kaikki, mitä tarvitsi osata.

Painiura päättyi noin vuonna 1963, kun Grön voitti kansainvälisessä turnauksessa tulevan Euroopan mestarin Klaus-Jürgen Bohlin.

– Lopetin siihen. Ensimmäisen palkintolusikan olin saanut 28-kiloisten poikien sarjassa. Oli olo, että olen tarpeeksi paininut, 24 vuotta vuonna 1963 täyttänyt Grön kertoi IS:lle.

Edelleen hyvässä kunnossa oleva Eino Grön vietti tällä viikolla 80-vuotispäiviään. Eikka sai lahjaksi muotokuvan erityiseltä ystävättäreltään Anneli Airiolta (vas.). Muotokuvan on maalannut taiteilija Nana Matikkala (toinen vas.).­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?