Kaj Kunnas tekee uuden aluevaltauksen selostajana – ”Jaksaako se reikään asti?” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Kaj Kunnas tekee uuden aluevaltauksen selostajana – ”Jaksaako se reikään asti?”

Julkaistu: 26.1. 19:28

Torstaina alkanut kaikkien aikojen suurin pool-biljardin SM-tapahtuma huipentuu viikonloppuna.

Vaasassa ratkotaan naisten ja yleisen sarjan 8-pallon ja 10-pallon Suomen mestaruudet.

Meren rannalla sijaitsevassa hotelli Scandic Waskiassa on paikalla myös urheilulähetyksistä tuttu juontaja ja selostaja Kaj Kunnas, joka kuvailee itse toimivansa ns. seremoniamestarina.

Kunnas, 55, ei ole lajin ekspertti, joten hän vakuuttaa antavansa ISTV:n lähetyksessä tilaa biljardiasiantuntijoille.

Kunnas juontaa, tekee haastatteluita ja selostaa ensi kertaa biljardia.

Laji on hänelle rakas.

– Olen nauttinut ja iloinnut biljardista koko ikäni. Vanhempi tyttäreni oli 2–3-vuotias, kun olimme aikoinaan Imatralla pienellä reissulla. Pelasimme silloin yhdessä. Tytär sai nippanappa nenänsä pöydän yläpuolelle, Kunnas kertoo yhdestä lämpimästä biljardimuistosta.

– Tykkään siitä atmosfääristä ja olen aina tykännyt pelata. En tietenkään ole siinä sillä lailla hyvä mutta pidän lajista.

Kunnas huomauttaa, että vaikeassa lajissa on jotain samaa golfin kanssa.

– Biljardin viehätys on siinä, kun pallo vierii, vierii, vierii ja vierii... Jaksaako se reikään asti vai pysähtyykö se sentin päähän? Se tavallaan haltioi ja vie maailmaan, jossa sekunti saattaa tuntua iäisyydeltä. Aika pysähtyy, Kunnas kuvailee.

– Kyllä siinä jää monesti monttu niin sanotusti auki, kun näkee huippupelaajien pystyvän hallitsemaan kaikki millimetrit ja sen kokonaisuuden: jokaisen vinkkelin ja kulman.

Pitkään Ylellä työskennellyt Kunnas tuli tällä vuosikymmenellä entistä tutummaksi koko kansalle, kun hän siirtyi ruotsinkieliseltä puolelta suomenkieliseen toimitukseen ja muun muassa toimi paljon jääkiekon parissa.

– Lätkäpuolella olen sellainen huutokurkku. Tässä lajissa mennään aivan päinvastoin. Jokaisen sisään- ja uloshengityksen kuulee ja tuntee.