Muut lajit

MTV: Pitkän linjan kehonrakentaja vangittu – epäillään törkeästä dopingrikoksesta

Julkaistu:

Rikos
Vangittu mies on kilpaillut kehonrakennuksessa, MTV kertoo.
Pitkän linjan kehonrakentaja on vangittu sunnuntaina Helsingin käräjäoikeudessa epäiltynä törkeästä dopingrikoksesta, kertoo MTV.

Miehen epäillään tehneen rikoksen tammikuun 2017 ja tammikuun 2019 välisenä aikana. Vangittu mies on kilpaillut kehonrakennuksessa.

Vangitseminen liittyy MTV:n mukaan isompaan rikoskokonaisuuteen.

Kehonrakennuksesta ja dopingista on keskusteltu paljon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomen Fitnessurheilu ry ilmoitti syksyllä 2017 lisäävänsä vuodesta 2018 eteenpäin lajikirjoonsa kehonrakennuksen.
Ilmoitus otettiin hämmästyneinä vastaan Suomen kehonrakennuspiireissä, sillä aiemmin kansainvälisen lajiliiton International Federation of bodybuilding and fitness –järjestön (IFBB) kehonrakennuskilpailuja on Suomessa järjestänyt vuonna 1971 perustettu Kehonrakennusliitto ry.

Päätöksen merkittävänä seurauksena Suomen Fitnessurheilu ry:n järjestämistä IFBB:n alaisista kilpailuista tulee dopingkontrolloituja. Suomen Olympiakomiteaan kuuluva Fitnessurheilu ry on sitoutunut Wadan ja Suomen Antidopingtoimikunnan sääntöihin.

Lajipiireissä asiasta nousi kohu. Vaikka moni ei sitä ääneen sanokaan, suorituskykyä ja lihasmaassa lisäävien, antidopingsäädöksien mukaan kiellettyjen aineiden käyttö liittyy vahvasti kehonrakennukseen. Moni suomalainen lajin harrastaja on pitänyt uutta linjausta perinteisen kehonrakennuksen kuolemana.

Kehonrakennuksen Suomen mestaruuden vuonna 2016 voittanut Jukka Nyyssölä oli tuolloin yksi heistä.

– Tässä tapettiin vanha laji, joka on ollut vuosikymmeniä olemassa. Suomalainen kilpailutoiminta on hetkellisesti tuhottu todella tyhmällä ratkaisulla, Nyyssölä totesi Ilta-Sanomille lokakuussa 2017.

Nyyssölä uskoi, että Fitnessurheilu ry:n päätöksen taustalla on liiton halu puhdistaa kehonrakennukseen liittyvät negatiiviset mielikuvat.

– Suomen Fitnessurheilu haluaa valkopestä lajin imagon huonoimman osan, mikä on tämä kiellettyjen aineiden käyttö. Tämä ei kuitenkaan millään tavalla poista sitä ongelmaa, mikä aineiden käyttöön voi liittyä. Nyt se tehtiin tyhmimmällä mahdollisella tavalla, eli poistamalla mahdollisuus niiltä ihmisiltä, jotka tekevät sitä avoimesti, Nyyssölä sanoi.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt