Muut lajit

Suomen yllättävä olympiatoivo teki vaarallisen tempun ensimmäisenä naisena maailmassa: ”Unohdin kuolevaisuuteni hetkeksi”

Julkaistu: , Päivitetty:

Rullalautailu
Suomalais-amerikkalainen Lizzie Armanto teki ensimmäisenä naisena maailmassa huiman rullalautatempun.
Suomen rullalautailun maajoukkue piti tiedotustilaisuuden tiistaina Helsingissä. Huomion keskipisteenä oli Kalifornian Santa Monicassa tammikuussa 1993 syntynyt huippuskeittaaja, joka haluaa edustaa Suomea Tokion olympialaisissa ensi vuonna.

Lizzie Armanto voi edustaa sinivalkoisia värejä viiden renkaan kisoissa, koska hänellä on Yhdysvaltojen lisäksi myös Suomen kansalaisuus. Lizzien isä Eero on kotoisin Suomesta, ja tytär on vieraillut täällä muutaman kerran aiemminkin sukuloimassa.

– Olen yhtä paljon suomalainen kuin amerikkalainen. Puolet suvustani on Suomesta, hyväntuulinen Armanto kertoi.

Armanto aloitti skeittaamisen 14-vuotiaana, ja nyt 25-vuotiaana hän on lajin ammattilainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vain tietty joukko pystyy elättämään itsensä skeittaamisella, ja siihen pystyvien naisten määrä on vielä pienempi, Armanto sanoo ja lisää, että tulevien olympialaisten myötä tilanne voi parantua merkittävästi.

Armanto on noussut lajissa maailman eliittiin. Siitä ovat osoituksena muun muassa X-Gamesissa saavutettu voitto vuonna 2013 sekä maailmanmestaruudet.

Viime elokuussa Armanto teki historiaa. Hän teki ensimmäisenä naisena maailmassa 360 Loop -tempun. Olympicchannel-sivuston mukaan Armanto sai tempun onnistumaan viiden tunnin yrityksen ja lukuisten kaatumisten jälkeen.

– Unohdin kuolevaisuuteni hetkeksi, Armanto kirjoitti kuvan yhteyteen.
Rohkeutta vaativan tempun on tehnyt tunnetuksi skeittauksen suurin legenda Tony Hawk. Yhdysvaltalainen jakoi Armannon suorituksesta alla olevan videon 3,6 miljoonan Twitter-seuraajansa nähtäville. Videon saatetekstissä Hawk ylisti historiaa tehneen Armannon periksi antamattomuutta.

– Se oli innostava näyte hurjasta päättäväisyydestä ja taidosta. Olemme uskomattoman ylpeitä.
Hawk teki 360 Loop -tempun ensimmäisenä skeittaajana vuonna 1998.

Armanto uskoo, että hän yltää mitalitaistoon Tokion olympialaisissa ensi vuonna.

– Siihen on hyvät mahdollisuudet. Olen muistaakseni nyt kakkossijalla maailmanlistalla enkä tänä vuonna edes keskittynyt täysipainoisesti kilpailuihin.

– Skeittauksessa on niin monta osa-aluetta, mutta nyt alan ehdottomasti keskittyä kisaamiseen. Olen tehnyt videoita, ollut lehtien kuvauksissa ja vain skeitannut paljon, toteuttanut taidettani.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt