Muut lajit

Suomalaiset kärkkyvät murusia Kiinan olympiaurakoista – ministeri: ”Rakennusprojektit suunnattomia suomalaisessa skaalassa”

Julkaistu:

Olympialaiset
Suomalainen bisnesvaltuuskunta solmi Pekingissä 16 sopimusta talviurheiluhankkeista.
Peking järjestää talviolympialaiset vuonna 2022. Aasian jättivaltio valmistelee jo vauhdikkaasti uusia kisapaikkoja Zhangjiakoun, Yanqingin ja Pekingin alueille.

Tämä kaikki sattuu sopivasti yhteen Suomen ja Kiinan yhteisen talviurheilun teemavuoden kanssa. Vuoden aikana osapuolet järjestävät Kiinassa kymmenittäin talviurheiluun liittyviä tapahtumia ja koulutus- ja valmennustilaisuuksia. Yhteistyöstä toivotaan rahakkaita sopimuksia suomalaisille yrityksille.

– Teemavuosi auttaa tässä varmasti: on selkeä yhteinen tapahtumien sikermä, joissa suhteet lähenevät entisestään. Asiat menevät koko ajan eteenpäin, ja konkreettisiakin sopimuksia syntyy, sanoi urheiluministeri Sampo Terho (sin.) suomalaismedialle Pekingissä.

– Käynnissä olevat rakennusprojektit ovat suunnattomia suomalaisessa skaalassa. Pienikin osa niistä suomalaisille firmoille on jo merkittävä määrä bisnestä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Kiina järjestää tällaisen teemavuoden minkään maan kanssa.

Osapuolet allekirjoittivat talviurheiluyhteistyöstä tiistaina Pekingissä 16 sopimusta – niiden joukossa ei vielä ole mitään gigaluokan hankkeita. Suomen Hiihtoliitto myi Finlandia-hiihdon konseptin kiinalaiselle Heilongjiang Fenlan -yhtiölle: Harbinissa järjestetään viisi Finlandia Ski Marathon -tapahtumaa vuosina 2020–2024. Sopimuksen arvo on Kauppalehden tietojen mukaan noin miljoona euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hongalla on Zhangjiakoun matkailuyhtiön kanssa kaksi hanketta, joista toisesta on tehty aiesopimus ja toisesta kauppasopimus. Kilpailua suomalaisilla on: mukana kärkkymässä kiinalaisurakoita on paljon yhtiöitä muun muassa Sveitsistä ja Itävallasta.

Presidentit Sauli Niinistö ja Xi Jinping avasivat talviurheilun teemavuoden maanantaina Pekingissä. Tänään tiistaina on luvassa iltajuhla Shougangin talviurheilupuistossa, ja siitä tehtävä televisiotaltiointi esitetään Kiinan valtakunnallisella neloskanavalla kiinalaisen uudenvuoden vaihteessa 5. helmikuuta. Mukana on sadoittain esiintyjiä, urheilijoita ja avustajia – ja Suomesta poptähti Isac Elliot.

Presidentti Niinistö tapasi tiistaina Kiinan pääministerin Li Keqiangin ja kansankongressin puhemiehen Li Zhanshun. Presidentin ja rouva Jenni Haukion valtiovierailu Kiinassa päättyy tiistai-iltana.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt