Muut lajit

Tapio Suomiselle syyte vartijan pahoinpitelystä – ”Tämä episodi oli irtisanomiseni peruste”

Julkaistu:

oikeusjuttu
Tapio Suominen joutuu käräjäoikeuteen syytettynä pahoinpitelystä.
Suomen tunnetuimpiin urheiluselostajiin ja -juontajiin lukeutuva Tapio Suominen on saanut syytteen pahoinpitelystä.

Suomisen, 54, mukaan syyte koskee käsikähmää, joka tapahtui hänen entisen työnantajansa Yleisradion parkkihallissa 16. helmikuuta 2018.

Tilanteen toinen osapuoli oli Ylessä työskennellyt vartiointiliikkeen työntekijä.

– Tämä episodi oli myös irtisanomiseni peruste, Suominen sanoo Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suominen kertoo olleensa lähdössä yöllä kotiinsa Hämeenlinnaan viettämään vapaapäiviä, kun vuoroesimies oli puuttunut hänen käytökseensä.

– Vuoroesimies katsoi, että minulla oli sen verran vauhtia, että olisi viisainta ottaa hotellihuone ja ajaa kotiin vasta aamulla. Siitä alkoi sitten suunsoitto, joka huipentui näin ikävällä tavalla. Olin täysin selvin päin.

Parkkihalliin hälytettiin poliisi. Suomisen mukaan tutkintaa tehneen komisarion mielestä sovittelumenettely olisi riittänyt asian hoitamiseksi, mutta se ei käynyt vartiointiliikkeelle ja vartijalle.

– Ymmärrän sen enkä kanna kaunaa, sanoo Suominen, jolla on todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö.

– Minulla oli tapahtuma-aikaan sairauteni maaninen vaihe päällä, minkä esimies ilmeisimmin huomasi. Itsekin alitajuisesti sen ymmärsin mutta luulin selvittäväni tilanteen.

Ylestä Suominen vietiin hoitoon Meilahteen Haartmanin sairaalaan ja sieltä osastolle Hämeenlinnaan. Auto jäi hyväksi toviksi Yleen.

– Lääkärini antaman lausunnon mukaan en syytteen tarkoittamana ajankohtana ymmärtänyt tekojeni seurauksia tai vakavuutta. Lopputulos oli ankara, mutta ei tässä ole syytä ketään kölin ali vedellä, Suominen sanoo.

Suominen on viime viikkoina ollut otsikoissa. Marraskuussa hän sai seitsemän kuukauden ehdollisen ajokiellon ja 1 320 euron sakot rattijuopumuksesta, joka tapahtui 19. syyskuuta Hämeenlinnassa. Suominen on jättänyt alkoholin ja autoilee nyt alkolukolla.

Joulukuun alussa Suominen kertoi puolestaan, että hänestä julkaistaan elämäkerta ensi syksynä.

Teos kulkee työnimellä Stadioneilta suljetulle osastolle, ja sen julkaisee kustannusosakeyhtiö Otava.