Voimisteluliitto pyysi SUEKia selvittämään MM-kultavalmentaja Titta Heikkilän toimintaa

Julkaistu:

Joukkuevoimistelu
Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry tekee selvityksen Minettien valmentajan Titta Heikkilän toiminnasta.
Voimisteluliitto tiedotti tiistaina, että se on pyytänyt Suomen urheilun eettistä keskusta SUEK ry:tä tekemään selvityksen tamperelaisen Minetit-joukkueen joukkuevoimistelun maailmanmestariksi luotsanneen Titta Heikkilän toiminnasta.

Selvityksessä SUEK tutkii, ovatko Heikkilä, hänen työnantajaseuransa Tampereen Voimistelijat ja Tampereen Sisu sekä Voimisteluliitto itse toimineet Voimisteluliiton eettisten ohjeiden ja sääntöjen mukaiseksi.

– Selvitys tehdään, jotta saamme tiedon siitä, mitä on tapahtunut. Voimistelussa on nollatoleranssi epäasialliselle käytökselle, ja haluamme tällä kantaa vastuuta ja rauhoittaa tilanteen Minettien ympärillä, Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula sanoi tiedotteessa.

SUEK tekee selvityksensä tammikuussa ja raportoi siitä Vikkulalle. SUEKin selvityksen lisäksi Voimisteluliitto on jo tilannut Taloustutkimukselta laajan selvityksen kilpavoimistelun valmennuskulttuurista.

Taloustutkimus on jo aloittanut työnsä. Voimisteluliiton mukaan kyselyn tuloksista kerrotaan alkuvuodesta 2019.

Keskustelu Titta Heikkilän valmennustavasta ja joukkuevoimistelun valmennuskulttuurista alkoi marraskuun puolivälissä, jolloin Urheilulehti julkaisi aiheesta laajan artikkelin. Kyseisen artikkelin voit lukea alta.