Muut lajit

Olympiakomitean valitus valtionavun takaisinperinnästä osin läpi – joutuu silti maksamaan satojatuhansia

Julkaistu: , Päivitetty:

olympiakomitea
Hallinto-oikeus hyväksyi Suomen Olympiakomitean valituksen osittain.
Hallinto-oikeus on alentanut Olympiakomitealta takaisin perittävän valtionavustuksen määrää 30 000 eurolla, mutta hylännyt Olympiakomitean tekemän valituksen muilta osin.

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) oli tarkastanut Olympiakomitean rahankäytön ja määrännyt sen maksamaan takaisin vuoden 2014 valtionavustuksia yli 400 000 euroa. Olympiakomitea teki takaisinperinnästä oikaisuvaatimuksen, jonka ministeriö hylkäsi kesällä 2016. Tämän jälkeen Olympiakomitea valitti asiasta hallinto-oikeuteen ja vaati takaisinperinnän vähentämistä korkeintaan 215 000 euroon.

Takaisin perittävästä summasta runsaat 237 000 euroa syntyi Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön palkkakuluista. OKM:n tarkastusraportti antoi kiusallisen kuvan Olympiakomitean rahankäytöstä: hankintoja ilman kilpailutusta, Sotshin 2014 olympialaisissa maksettuja tyhjiä hotellihuoneita sekä suurien summien käyttämistä kokouskuluihin, johtajien kilometrikorvauksiin ja jopa makeisiin.

Olympiakomitea on valittanut hallinto-oikeuteen myös liikuntajärjestö Valon valtionavustusten takaisinperinnästä. Tämä summa on yli 1,7 miljoonaa euroa. Valo sulautui Olympiakomiteaan vuoden 2017 alussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yli 1,7 miljoonan takaisinperintä vielä käsittelemättä

Olympiakomitean valituksen keskeinen kohta oli OKM:n yleis- ja erityisavustusten ero. OKM avusti kiistan kohteena olevana vuonna 2014 Olympiakomiteaa 1,1 miljoonan euron yleisavustuksella ja 7,8 miljoonan euron erityisavustuksina. Tuen saajan oma varainhankinta ei vähennä yleisavustusta, mutta erityisavustusta kyllä.

Olympiakomitea oli hakenut avustusta yleisavustuksena, mutta ministeriö myönsi avustuksen erityisavustuksena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt