Formulalupauksen selkäranka murtui kauhukolarissa – kuskin tilasta uutta tietoa 11 tunnin leikkauksen jälkeen

Julkaistu:

F3
Saksalainen F3-kuljettaja Sophia Flörsch oli useita tunteja kestäneessä leikkauksessa.
Autourheilun seuraajat kokivat kauhun hetkiä viikonloppuna järjestetyssä Macaon F3-osakilpailussa, kun 17-vuotias saksalaiskuski Sophia Flörsch menetti autonsa hallinnan 276 kilometrin tuntivauhdissa.

Van Amersfoort -tallissa ajava Flörsch kolaroi toisen auton kanssa ennen tiukkaa mutkaa, menetti autonsa hallinnan, törmäsi mutkassa jarruttaneen japanilaiskuljettajan Shou Tsuboin autoon ja paiskautui ajokillaan hurjaan ilmalentoon.

Saksalaiskuski lensi ratavallien yli ja törmäsi valokuvaajien käytössä olleen rakennuksen seinään.

Flörsch kiidätettiin karmean onnettomuuden jälkeen sairaalaan, jossa hänen selkärankansa kerrottiin murtuneen. Kuljettaja viestitti kuitenkin sairaalasta olevansa tajuissaan ja voivansa olosuhteisiin nähden hyvin.
Tiistaina Flörschin tilanteesta saatiin lisää helpottavia uutisia. Kuskille tehty peräti 11 tuntia kestänyt leikkaus sujui hyvin, ja nuori urheilija välttyi halvaantumiselta.

Saksalaislehti Spiegelin mukaan kuskin seitsemäs kaulanikama murtui, mutta hänen selkäytimensä ei vaurioitunut. Onnettomuudessa loukkaantui Flörschin mukaan neljä muuta ihmistä: japanilaiskuski Tsuboi, kaksi valokuvaajaa ja ratavalvoja. He ovat toipumassa vammoistaan.


Yhdellä F3-sarjan vaikeimmista radoista sattunut hurja onnettomuus on puhuttanut lajikansaa. Monen tilanteen nähneen mielestä oli ihme, että nuori kuljettaja selvisi tällistä hengissä.

– En ole koskaan nähnyt sellaista. Olen nähnyt moottoriurheilussa kaikenlaisia onnettomuuksia, mutta tämä oli varmasti yksi pahimmista, jonka olen koskaan nähnyt. Meillä oli onnea, että hän lensi reuna-aidan yli. Jos hän olisi osunut siihen, olisi käynyt pahemmin, Van Amersfoortin hollantilainen tallipäällikkö Frits van Amersfoort sanoi BBC:n mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt