Muut lajit

Nyt puhuu kovan arvostelun keskellä oleva voimisteluvalmentaja: ”Yksittäinen lause voi kuulostaa hirveän pahalta”

Julkaistu:

Voimistelu
Titta Heikkilä sanoo oppineensa vuosien kuluessa kärsivällisemmäksi.
Tuore Urheilulehti kertoo Suomen viime vuosien menestyneimmän joukkuevoimisteluvalmentajan Titta Heikkilän kiistellyistä valmennusmenetelmistä. Heikkilän valmentamat voimistelijat puhuvat muun muassa kiroilusta, huutamisesta, nöyryyttämisestä ja painon tarkkailusta.

Heikkilä myöntää huutaneensa. Hän tietää, että hänen tyylinsä on saanut jotkut voimistelijat pelkäämään. Hän kertoo kutsuneensa jotakin suoritusta paskaksi.

Heikkilän mukaan lauseet pitäisi kuitenkin nähdä siinä tilanteessa asiayhteydessä, missä ne on sanottu.

– Yksittäinen lause voi kuulostaa hirveän pahalta, jos et ole ollut siinä tilanteessa edeltävää neljää tuntia. On myös ymmärrettävä voimistelun termistö. Jos sanotaan, että joku on löysä, niin sillä viitataan siihen, miten hän voimistelee, että pitää voimistella tiukasti, Heikkilä sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Osan väitteistä Heikkilä kiistää. Hän sanoo esimerkiksi, ettei ole koskaan kutsunut ketään lasta läskiksi. Hän myös korostaa sitä, että on oppinut vuosien kuluessa kärsivällisemmäksi ja jakaa sanoa asioista pidempään rauhallisesti. Heikkilän mukaan hänen nykyisten joukkueidensa kanssa ongelmia ei ole ollut.

Heikkilän mukaan kaikki voimistelijat ovat olleet hänelle samanarvoisia ja äärimmäisen rakkaita, eikä hänen tarkoituksenaan ole koskaan ollut loukata ketään.

Heikkilän mukaan on sattumaa, että hänen vuonna 2016 valmentamastaan joukkueesta moni halusi lopettaa tai vaihtaa lajia.

– Voi olla, että valmennustavallani on ollut joillekin merkitystä, mutta täytyy muistaa, etten koskaan ole ollut yhdessäkään joukkuevoimistelujoukkueessa ainoa valmentaja.

Koko artikkeli Titta Heikkilästä ja joukkuevoimistelun valmennuskulttuurista on luettavissa Urheilulehdessä 46. Lehden ja sen keskiviikkoisin ilmestyvän digiversion voi tilata tästä. Samalla saa käyttöönsä lehden arkistot netissä.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt