Muut lajit

MM-kisoissa rajusti pettynyt Rami Hietaniemi joutui raastavan päätöksen eteen: ”Onko tämä konkurssi enää vuodesta kiinni?”

Julkaistu:

Paini
Kaksinkertainen arvokisamitalisti joutui pettymään raskaasti Budapestin MM-molskilla.
Suomalaiset urheilukannattajat muistavat reilu viikko sitten päättyneistä Budapestin MM-kisoista päällimmäisenä Petra Ollin maailmanmestaruuden.

Mestaruushumussa harvempi ehti huomata, kuinka konkaripainija Rami Hietaniemen MM-urakka päättyi jättimäiseen pettymykseen.

35-vuotias Hietaniemi lähti MM-kisoihin suurin odotuksin, mutta pohjalaisen urakka kreikkalais-roomalaisen painin alle 87-kiloisissa päättyi yhteen otteluun. Hietaniemi hävisi Iranin Hossein Nourille selvästi pistein 0–9.

Tappiota jonkun aikaa sulatellut Hietaniemi sanoo, että isku oli kova. MM-kisoja edeltäneet harjoitusleirit olivat lupailleet hyvää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kisasuoritus ei ollut lähellekään sitä, miltä kropassa tuntui. Urheilu on raakaa peliä, se ei anna virheitä anteeksi, Hietaniemi sanoo puhelimitse Ilta-Sanomille viitaten ottelussa sattuneisiin herpaantumisiin.

Hyvästä viimeistelystä huolimatta valmistautuminen MM-molskille ei ollut optimaalista. Taloushuolistaan aiemmin kertonut Hietaniemi meni kevään EM-kisojen jälkeen pariksi kuukaudeksi töihin rakennustyömaalle.

– Kymmenen tuntia päivässä meni töissä ja illat painiessa. Kun kisaa ammattilaisia vastaan, tuo on ihan amatööritouhua. Toisaalta ei tällainen vanhempi konkari tarvitse ihan älyttömiä huippukunnon luomiseen.

”Se ei ole helppo tie”

MM-pettymys on pannut kaksinkertaisen arvokisamitalistin miettimään tosissaan pitkän uransa jatkoa. Äänestä kuulee, että Hietaniemi haluaisi päästä uransa kolmansiin olympialaisiin Tokiossa 2020.

– Olen kokenut olympialaiset kaksi kertaa. En ole koskaan päässyt yli siellä kokemistani tappioista. Tekisi mieli yrittää vielä kerran.

Kyse on kuitenkin muustakin. Uransa ehtoopuolella olevalle, lukuisista loukkaantumisista selvinneelle painijalle täydellinen satsaus huippu-urheiluun on monin tavoin riski. Hietaniemi on keskustellut asiasta hartaasti valmentajien ja tukijoukkojen kanssa.

– Olympiapaikan saaminen on mahdollista, mutta se vaatii täydellisen panostamisen harjoituskauteen. Kaikki muu jää ainoastaan sen vuoksi, että tavoitellaan olympiapaikkaa. Se ei ole helppo tie, mutten ole toisaalta koskaan mitään helppoa halunnutkaan.
Päätöksen uran jatkumisesta pitäisi syntyä lähiviikkoina. Hietaniemi ei halua hätiköidä. Hän sanoo, että ura jatkuu, jos henkiset voimat ja taloudellinen tilanne antavat myöten.

Jatko huippu-urheilun parissa tietäisi taloudellisesti haastavia aikoja, mutta ne ovat tulleet painimestarille tutuiksi.

– Taloudellisesti tämä ei ole mikään järkevä sijoitus. Tulen pienellä toimeen, enkä haali urheilusta muuta kuin elämyksiä. Toki tällaisena perheellisenä miehenä sekin vastuu painaa päälle, kolmen tyttären isä kommentoi.

– Mutta onko tämä konkurssi enää vuodesta kiinni? Saneerauksessa ollaan, mutta saadaanko vielä jatkoaikaa?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt