Supertähden vierailusta Suomeen seurasi melkoinen ostorumba – lehtipisteiden telineitä ostettiin tyhjäksi Helsingissä

Sanomalehdet kävivät kaupaksi, kun japanilaistähti esiintyi Suomessa.

Ilta-Sanomien myyntiteline ammotti tyhjyyttään rautatieasemalla, kun japanilaiset taitoluisteluturistit innostuivat ostamaan lehtiä.

5.11.2018 14:26

Ilta-Sanomien toimitukseen kantautui maanantaiaamuna tieto, jonka mukaan IS:n paperilehdet vietiin käsistä ainakin Helsingin Kisahallin läheisyydestä olevasta marketista.

Poikkeuksellista ostomaniassa oli se, että ostajat olivat pääasiassa japanilaisturisteja, jotka olivat Suomessa seuraamassa taitoluistelun Helsingin GP:tä. Taitoluistelukisoissa heidän silmänsä olivat 23-vuotiaassa supertähdessä Yuzuru Hanyussa.

Koska Hanyun suoritukset noteerattiin myös Ilta-Sanomissa, taitoluisteluturistit hamstrasivat lehtiä matkamuistoiksi. Japanista oli ostettu lippuja Helsingin GP-kisaan noin 3 500.

Kaksinkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Hanyu voitti GP-kisan ME-pisteillä.

Toimittajan jalkautuminen Helsingin ydinkeskustaan paljasti, että sama japanilaistornado oli iskenyt useampaan myyntipisteeseen.

Japanilaisturistit veivät iltapäivälehdet käsistä.

Postitalon K-supermarketissa kerrottiin, että niin Ilta-Sanomat, Iltalehti kuin Helsingin Sanomatkin on viety käsistä. Kova menekki oli tullut yllätyksenä.

Rautatieaseman kahdella R-kioskilla sekä Stop@station-kioskissa iltapäivälehtien hyllyt ammottivat tyhjyyttään. Stop@stationissa täytettiin hyllyjä noin kello 13, kun tilatut uudet lehdet olivat juuri saapuneet.

Kaikista kolmesta kioskista kerrottiin, että lehdet loppuivat jo varhain aamulla. Moni turisti nappasi mukaansa useita lehtiä. Toisen R-kioskin myyjät pohtivat, että Ilta-Sanomilla olisi tarvetta myös japaninkieliselle painokselle.

– Hyllyt ovat olleet tyhjinä suunnilleen aamukahdeksasta lähtien, Rautatieaseman katutasolla aseman keskellä sijaitsevan R-kioskin kauppias Alberto kertoi IS:lle.

R-kauppias Alberto kertoi, että lehdet loppuivat jo aamukahdeksan aikoihin.

Hän muisteli, että vastaavankaltainen tapaus sattui kesällä.

– Muistelisin, että myös silloin aasialaisturistit hamstrasivat lehtihyllyt tyhjäksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?