Muut lajit

Supertähden vierailusta Suomeen seurasi melkoinen ostorumba – lehtipisteiden telineitä ostettiin tyhjäksi Helsingissä

Julkaistu:

taitoluistelu
Sanomalehdet kävivät kaupaksi, kun japanilaistähti esiintyi Suomessa.
Ilta-Sanomien toimitukseen kantautui maanantaiaamuna tieto, jonka mukaan IS:n paperilehdet vietiin käsistä ainakin Helsingin Kisahallin läheisyydestä olevasta marketista.

Poikkeuksellista ostomaniassa oli se, että ostajat olivat pääasiassa japanilaisturisteja, jotka olivat Suomessa seuraamassa taitoluistelun Helsingin GP:tä. Taitoluistelukisoissa heidän silmänsä olivat 23-vuotiaassa supertähdessä Yuzuru Hanyussa.

Koska Hanyun suoritukset noteerattiin myös Ilta-Sanomissa, taitoluisteluturistit hamstrasivat lehtiä matkamuistoiksi. Japanista oli ostettu lippuja Helsingin GP-kisaan noin 3 500.

Kaksinkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Hanyu voitti GP-kisan ME-pisteillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toimittajan jalkautuminen Helsingin ydinkeskustaan paljasti, että sama japanilaistornado oli iskenyt useampaan myyntipisteeseen.


Postitalon K-supermarketissa kerrottiin, että niin Ilta-Sanomat, Iltalehti kuin Helsingin Sanomatkin on viety käsistä. Kova menekki oli tullut yllätyksenä.

Rautatieaseman kahdella R-kioskilla sekä Stop@station-kioskissa iltapäivälehtien hyllyt ammottivat tyhjyyttään. Stop@stationissa täytettiin hyllyjä noin kello 13, kun tilatut uudet lehdet olivat juuri saapuneet.

Kaikista kolmesta kioskista kerrottiin, että lehdet loppuivat jo varhain aamulla. Moni turisti nappasi mukaansa useita lehtiä. Toisen R-kioskin myyjät pohtivat, että Ilta-Sanomilla olisi tarvetta myös japaninkieliselle painokselle.

– Hyllyt ovat olleet tyhjinä suunnilleen aamukahdeksasta lähtien, Rautatieaseman katutasolla aseman keskellä sijaitsevan R-kioskin kauppias Alberto kertoi IS:lle.

Hän muisteli, että vastaavankaltainen tapaus sattui kesällä.

– Muistelisin, että myös silloin aasialaisturistit hamstrasivat lehtihyllyt tyhjäksi.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt