Petra Olli kertoo itse ”tuntemattomalta suomalaissankarilta” saamastaan neuvosta – nämä sanat pelastivat MM-kullan! - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Petra Olli kertoo itse ”tuntemattomalta suomalaissankarilta” saamastaan neuvosta – nämä sanat pelastivat MM-kullan!

Loppuottelun viimeiset hetket olivat maailmanmestari Petra Ollille tuskallisen pitkiä.

26.10.2018 10:34

Painija Petra Olli henkäisi vielä vuorokautta myöhemminkin syvään muistellessaan keskiviikkoisen MM-loppuottelun viimeisiä hetkiä.

Ollin ja Kanadan Danielle Lappagen välinen loppuottelu päättyi kaoottisissa tunnelmissa kanadalaisen tasoitettua viime hetkillä ottelun 5–5:een.

Dramaattisesta tasoituksesta alkoi tapahtumasarja, jonka tuore maailmanmestari muistaa varmasti lopun ikäänsä.

Ollin valmentaja Ahto Raska ehti haastaa tuomion.

Ilta-Sanomat uutisoi torstaina, että Olli sai noilla MM-finaalin kaoottisilla loppuhetkillä kullanarvoisia neuvoja katsomosta.

Eturivissä istuneet painivalmentaja Ville Pasanen sekä lajiryhmävastaava Pasi Sarkkinen olivat tilanteen tasalla ja antoivat äänensä kuulua.

Tasatilanne riittäisi Ollille maailmanmestaruuteen, ja Raskan tekemä haasto vaarantaisi varman voiton.

– Pasanen istui suoraan tuomarien videopöydän takana, ja hän oli varmasti hyvin tilanteen tasalla. Ville huusi kovalla äänellä, että ”sä voitat tämän matsin, älkää haastako”, Olli kertaa.

Petra Ollin vastustaja Danielle Lappage ehti jo hetken luulla, että hän voitti maailmanmestaruuden. Ilo oli kuitenkin ennenaikaista.

Haaston perumisesta ja Pasasen sekä Sarkkisen huudoista huolimatta Olli oli loppuun saakka epävarma ottelun tuloksesta. Ollin mielessä myllersi, kun voittajan julistaminen kesti.

– Mietin, näinkö siinä meni viime sekunneilla maailmanmestaruus. Vasta kun käsi nousi ylös, olin varma voitosta ja uskomaton fiilis nousi pintaan.

Olli myöntää, että loppuhetkien sekasorto ja tuloksen julistamisen odottelu tuntuivat piinaavilta.

– Olo oli kieltämättä välillä epätoivoinen. Sekunnit lopputulosta odotellessa olivat varmasti elämäni pisimpiä. Itseä saa syyttää, pitäisi opetella säännöt paremmin, Olli soimasi.

Painilupaus Ville Pasanen kuvattuna keväällä 2009 ennen lähtöä Liettuan EM-kisoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?