Nurmagomedov haluaa haastaa Mayweatherin nyrkkeilyn ökyottelussa – Edis Tatlilta kova arvio UFC-tähden mahdollisuuksista

Julkaistu:

Kamppailulajit
UFC-mestari Habib Nurmagomedovin ja nyrkkeilylegenda Floyd Mayweatherin mahdollinen kohtaaminen on puhuttanut kamppailulajien seuraajia.
Vapaaottelumaailma odottaa mielenkiinnolla UFC:n kevytsarjan mestarin Habib Nurmagomedovin seuraavaa peliliikettä.

Nurmagomedov, 30, säilytti kuun alussa tittelinsä skandaaliin päättyneen ottelun jälkeen.

Dagestanilainen voitti titteliottelussa selvästi kehien rääväsuun Conor McGregorin, mutta menetti malttinsa kohtaamisen ratkettua ja hyökkäsi McGregorin taustajoukkojen kimppuun.

Nurmagomedoville määrättiin ottelun jälkeisestä kahakasta tuntuvat sakot, mutta urheilija sai pitää mestaruusvyönsä.

Spekulaatiot Nurmagomedovin seuraavasta askeleesta alkoivat välittömästi Las Vegasin kohuottelun jälkeen. Irlantilainen McGregor on toivonut uusintaottelua, mikä olisi rahaa kaksikon myrskyisillä väleillä takovan UFC-organisaation mieleen.

Nurmagomedovin manageri Ali Abdelaziz ilmoitti kuitenkin hiljattain, ettei uusintaa nähdä. Abdelazizin mukaan Nurmagomedov oli häkissä niin ylivoimainen, ettei McGregorin kohtaamisessa uudestaan olisi mitään järkeä.

Sen sijaan UFC-mestari sanoi haluavansa haastaa Floyd Mayweatherin nyrkkeilykehässä. Lajinsa moninkertainen maailmanmestari Mayweather, 41, on ollut ajatuksesta innoissaan. Kaksikko tietää, että toteutuessaan ottelu merkitsisi valtavia rahavirtoja.

Mayweatherin ja McGregorin viimevuotinen kohtaaminen toi Mayweatherille arviolta lähes 240 miljoonan euron tienestit. Yhdysvaltalaisnyrkkeilijä voitti mielipiteitä jyrkästi jakaneen ottelun kymmenennessä erässä teknisellä tyrmäyksellä.


Mayweatheria pidetään jopa kaikkien aikojen parhaana nyrkkeilijänä. Hän voitti kaikki uransa 50 ammattilaisottelua. Nurmagomedov on sen sijaan ollut vapaaotteluhäkissä voittamaton. Dagestanilaisen tilillä on 27 voittoa.

”Vain show’ta”

Olisiko Nurmagomedovin ja Mayweatherin kohtaamisessa mitään järkeä?

Ajatus saa nyrkkeilyn kevyen sarjan MM-otteluun tähtäävän Edis Tatlin nauramaan.

– Kaikki tuo on vain show’ta. En usko, että se toteutuu, mutta ei sitä ikinä tiedä, suomalaisnyrkkeilijä sanoo Ilta-Sanomille.

Tatli, 31, korostaa olevansa Habib-fani. Siitä huolimatta suomalaisen arvio on tyly.

Tatli muistuttaa, että Nurmagomedov on noussut vapaaottelussa huipulle painitaitojensa ansiosta. Mayweatherin reilu vuosi sitten kohdanneen McGregorin vahvuus oli sentään pystyottelussa.

– Habibin mahdollisuudet nyrkkeilyssä ovat nollassa. Hän on painija, mutta vaikka hän osaisi nyrkkeillä, hänellä ei olisi mitään mahdollisuuksia. Floyd Mayweather on täysin omalla tasollaan taktisesti ja fyysisesti. Hän ei ole ihan tältä planeetalta.


Mayweather voitti nyrkkeilyurallaan lukuisia maailmanmestaruuksia eri painoluokissa. Tatlin mukaan yhdysvaltalaismestari ei otellut lähellekään tosissaan kohdatessaan McGregorin.

– Floyd voittaisi vapaaottelijan yhdellä kädellä tai jopa ilman käsiä. Olisi eri juttu, jos puhuttaisiin tavallisen nyrkkeilijän ja tavallisen vapaaottelijan kohtaamisesta. Mutta nyt puhutaan legendasta, maailman parhaasta nyrkkeilijästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt