Kärki karkasi Kaisa Salilta Havaijilla – paransi silti viime vuoden aikaansa 10 minuuttia

Julkaistu:

Triathlon
Yleisö kannatteli Kaisa Salin ironman-triathlonin maaliin.
Kaisa Salin taival Havaijin ironman-kilpailussa oli hankala alusta loppuun. Sali tunsi itsensä voimattomaksi jo uintiosuudella ja jaksoi maaliin vain yleisön kannustuksen ansiosta.

Salin loppuaika 3,8 kilometrin uinnissa, 180 kilometrin pyöräilyssä ja juoksumaratonissa oli 8.54.28. Hän paransi kymmenen minuuttia viime vuodesta, mutta se riitti tasokkaassa kilpailussa vain seitsemänteen sijaan.

Kahdella edelliskerralla Sali oli triathlonin arvostetuimmassa kilpailussa viides.

– Oli koko ajan voimatonta menoa. Oli semmoinen päivä, etten saanut mitään irti eikä tuntunut missään vaiheessa hyvältä. Oli tosi vaikeaa, Sali harmitteli.

Salin mielestä tulosparannus johtui lähinnä säästä.

– Ei ollut niin kuuma ja kostea kuin viime vuonna, eikä tuuli häirinnyt yhtä paljon. Ei voi sanoa, että suoritukseni parani, koska kisa oli nyt viimevuotista helpompi, Sali arvioi.

Uintiosuuden alussa Sali pääsi hyvien uimareiden imuun, mutta puolusti heikosti asemaansa.

– Ehdin hyvien uimarien väliin, mutta siihen kasautui ihan hirveästi porukkaa. Naista tuli siihen ylhäältä ja alhaalta, ja olin siinä vähän liian kiltti, Sali kertoi ja tuomitsi uintiosuutensa alisuoritukseksi.

Riski kostautui

Myös pyöräily tuntui hankalammalta kuin harjoituksissa. Jopa keskeytys kävi Salin mielessä moneen otteeseen.

– Kannustus auttoi tänään todella paljon. Se sai yrittämään loppuun asti, Sali kertoi.

– Parasta koko kilpailussa oli pääsy maaliin. Ja siitä olen ylpeä, että pystyin näin vaikeana päivänä seitsemänteen sijaan.

Viime vuonna Sali jäi 14 minuuttia voittajasta. Nyt Sveitsin Daniela Ryf nappasi neljännen perättäisen mestaruuden 28 minuuttia Salin edellä.

– Podium oli tavoitteena, mutta kahden-kolmen viime viikon treenit keulivat pikkasen yli. Olisi pitänyt ottaa viimeistely vähän rennommin. Nyt riski vähän kostautui.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt