Triathlonisti Kaisa Sali sijoittui seitsemänneksi Havaijin Ironman-kisassa

Julkaistu:

Triathlon
Voiton vienyt Daniela Ryf paransi kisaennätystään hieman yli 20 minuutilla.
Triathlonisti Kaisa Sali on sijoittunut seitsemänneksi Havaijin Ironman-kisassa. Salin kokonaisaika oli 8.54.28.

Naisten kisan voitti neljännen kerran peräkkäin Sveitsin Daniela Ryf ajalla 8.26.18, joka on uusi kisaennätys. Ryfin nimissä ollut aiempi ennätys kahden vuoden takaa parani hieman yli 20 minuutilla.

Salin ero voittoaikaan oli 28 minuuttia ja 10 sekuntia. Kisan toiseksi tuli Britannian Lucy Charles ja kolmanneksi Saksan Anne Haug.

Kaisa Sali on sijoittunut kisassa kahtena edellisenä vuonna viidenneksi. Vaikka sijoitus huononi, hän paransi aikaansa viime vuoteen verrattuna noin kymmenellä minuutilla.

Sali arvioi kisaa edeltäneellä viikolla STT:lle, että parempi suoritus on tulossa, jos olosuhteet ovat samanlaiset. Hän sanoi myös, että naisten kisa on tänä vuonna kovempi kuin koskaan, ja kuvaili tasoa "jäätäväksi".

Miesten kilpailun voitti viime vuoden tavoin Saksan Patrick Lange ajalla 7.52.39. Hän on ensimmäinen triathlonisti, joka on alittanut Ironman-kilpailussa kahdeksan tunnin rajan. Myös kisan kakkonen, Belgian Bart Aernouts, tuli maaliin alle kahdeksan tunnin suorituksella. Hänen aikansa oli 7.56.41.