Muut lajit

Conor McGregorin ja Habib Nurmagomedovin superottelun jälkipyykissä uusi käänne – venäläiseltä kova uhkavaatimus UFC:lle

Julkaistu:

UFC
Habib Nurmagomedov uhkaa lopettaa UFC:ssä, jos vapaaotteluorganisaatio ei peru hänen ystävänsä rangaistusta.
Jälkipyykki Habib Nurmagomedovin ja Conor McGregorin välisestä ja kaaokseen päättyneestä UFC-ottelusta jatkuu kuumana.

Venäläistähti Nurmagomedov on nyt ilmoittanut lopettavansa UFC:ssä, mikäli vapaaotteluorganisaatio ei peru hänen ystävälleen ja harjoitusvastustajalleen, UFC-ottelija Zubajra Tuhugoville annettua elinikäistä kilpailukieltoa.

UFC on jo perunut Tuhugovin lokakuun lopuksi suunnitellun ottelun. Peruutuksen syyt johtavat viime viikonlopun skandaalimaisiin tapahtumiin.

Nurmagomedovin voittaman ottelun päätyttyä alkoi raju välikohtaus, joka sai alkunsa kun McGregorin joukoista huudeltiin venäläisottelijalle.

Alla olevalla videolla kooste Nurmagomedovin ja McGregorin kohtaamisesta. Jos kooste ei näy selaimellasi, katso se täältä.Nurmagomedov kiipesi ulos häkistä ja hyökkäsi tappelemaan McGregorin taustajoukkojen kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tappeluun osallistui myös ottelua seuraamassa ollut Tuhugov, joka kiipesi katsomosta häkkiin, hyökkäsi takaapäin McGregorin kimppuun ja löi tätä kahdesti.

Tuhugov on myöntänyt sosiaalisessa mediassa, että hän kävi McGregorin kimppuun täysin tarkoituksellisesti.
Tuhugovin kommenteista huolimatta Nurmagomedov pysyy harjoitusvastustajansa tukena. Hänen mielestään UFC rankaisee Tuhugovia kohtuuttomasti.

– Miksi te rankaisette minun tiimiäni, kun molemmat puolet osallistuivat tappeluun? Jos sanotte, että minä aloitin sen, en ole samaa mieltä. Minä vein loppuun sen, minkä hän (McGregor) aloitti, Nurmagomedov kirjoitti Instagram-tilillään julkaistussa UFC:lle osoitetussa kirjoituksessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nurmagomedovin mielestä UFC:n pitäisi rangaista häntä, ei Tuhugovia. Hän myös muistuttaa, että McGregor löi ensimmäisen iskun vapaaotteluhäkissä ennen kuin Tuhogov kävi hänen kimppuunsa. Videot ovat osoittaneet tämän väitteen todeksi.
– Jos annatte hänelle (Tuhugoville) potkut, tietäkää, että siinä tapauksessa menetätte myös minut. Emme koskaan hylkää veljiämme Venäjällä. Jos päätätte irtisanoa hänet, älkää unohtako lähettää minulle rikottua sopimustani. Muuten rikon sen itse, Nurmagomedov uhkasi UFC:tä kirjoituksessaan.

UFC:n johtaja Dana White on vahvistanut, että Tuhugoville on annettu elinikäinen kilpailukielto UFC:hen.


Jää nähtäväksi, minkälainen vaikutus Nurmagomedovin uhkauksella on asiaan. McGregor on jo vahvistanut haluavansa uusintaottelun, ja viime viikonloppuisten tapahtumien jälkeen kyseisen ottelun huomioarvo on huipussaan.

Nurmagomedovin tiimikaveri Luke Rockhold on ESPN:n mukaan todennut, että mikäli uusintaottelun halutaan tapahtuvan, organisaation on maksettava Nurmagomedoville kaikkien aikojen ennätyspalkkio.

Tähän mennessä McGregor on ollut UFC:n eniten tienaava ottelija.

UFC ei ole vielä ilmoittanut, minkälaisia sanktioita Nurmagomedov saa. Vapaaottelutähden 1,7 miljoonan euron ottelupalkkio on jäädytetty tapauksen käsittelyn ajaksi. Dana White on arvellut tämän selviävän sakoilla ja ottelukiellolla. Mestaruusvyön menettämistä White ei pidä vaihtoehtona.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt