Muut lajit

Huikeita temppuja ja hurjaa voimaa – katso street workoutin maailmancupin kisa suorana ISTV:ssä!

Julkaistu:

street workout
Pistetään nippuun aimo annokset akrobatiaa, telinevoimistelua ja voimaharjoittelua, niin syntyy street workout. Katson lajin maailmancupin osakilpailu Helsingistä suorana lähetyksenä lauantaina 13.10.2018!
Street workout on vapaamuotoista kehonpainoharjoittelua, jota tehdään yleensä ulkona harjoittelua varten rakennetuilla telineillä tai muissa rakenteissa.

Lajille tyypillisiä liikkeitä ovat esimerkiksi leuanveto, etunojapunnerrus, käsilläseisonta, etu- ja takavaaka ja ihmislippu, jossa telineessä roikutaan sivuttain niin, että vartalo jännittyy vaakasuoraksi. Lisäksi lajiin kuuluvat erilaiset temput ja liikesarjat ja niiden yhdistelmät.

Tulevana viikonloppuna Helsingin uudessa kauppakeskus Redissä järjestetään street workout -teemaviikonloppu perjantaista sunnuntaihin. Sen osana lauantaina Redissä järjestetään lajin maailmanlaajuisen kattoyhdistyksen WSWCF:n (World Street Workout & Calisthenics Federation) maailmancupsarjaan kuuluva osakilpailu.

ISTV näyttää kilpailun suorana lähetyksenä lauantaina kello 12 alkaen. Lähetys alkaa ennakkostudiolla, jossa asiantuntijat pohjustavat kisaa. Itse kilpailu käynnistyy kello 12.30 ja kestää arviolta kello 15:een asti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kilpailussa on mukana 12 urheilijaa, jotka esittävät ensimmäisellä kierroksella kolme minuuttia kestävän ohjelmansa vuorotellen. Parhaat pääsevät toiselle kierrokselle, joka käydään parikilpailuna. Siinä kilpailijat esittävät vuorotellen kaksi 90 sekunnin mittaista suoritusta, ja parista parempi menee päätöskierrokselle.

Finaalissa kisan parhaat ottelevat ryhmäbattlen eli vaihtavat lennosta vuoroa niin, että kukin esittää neljä kertaa 45 sekunnin ohjelman. Taustalla soi musiikki, joka rytmittää kisasuorituksia.


Tuomarit arvioivat dynaamisia liikkeitä, staattisia eli pitoliikkeitä ja liikkeiden yhdistelyä eli kombinaatioita. Dynaamiset liikkeet on jaettu kahteen osaan, voimadynaamisiin ja akrobatiadynaamisiin liikkeisiin. Niistä ensimmäiset ovat usein urheilijalle fyysisesti vaativampia, vaikka ne eivät näytäkään niin lennokkailta ja vauhdikkailta kuin jälkimmäiset.

Helsingin-osakilpailun kolme parasta urheilijaa lunastaa itselleen paikan sarjan superfinaaliin, joka pidetään joulukuussa Egyptissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

ISTV:n suora lähetys street workoutin maailmancupin kisasta aukeaa yllä olevaan videoruutuun noin kello 12 lauantaina.