Conor McGregor kommentoi skandaaliottelun tapahtumia lyhyesti – katso kooste UFC:n kohukamppailusta - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Conor McGregor kommentoi skandaaliottelun tapahtumia lyhyesti – katso kooste UFC:n kohukamppailusta

Habib Nurmagomedov löi Conor McGregorin takakuristuksella.

Julkaistu: 7.10.2018 20:15, Päivitetty 8.10.2018 0:26

Irlantilainen Conor McGregor kärsi tappion Venäjän Habib Nurmagomedoville UFC:n kevyen sarjan mestaruusottelussa.

Vapaaotteluhuippujen kohtaaminen Las Vegasissa päättyi skandaalinkäryisesti. Nurmagomedov löi McGregorin neljännessä erässä kuristuksella.

Heti voittonsa jälkeen Nurmagomedov hyppäsi häkistä yleisön sekaan tappelemaan McGregorin taustajoukkoihin kuuluneen miehen kanssa. McGregor puolestaan otti häkissä yhteen sinne kavunneiden Nurmagomedovin apulaisten kanssa.

Nyrkkeilyn raskaan sarjan ex-mestari Mike Tyson seurasi ottelua ällistyneenä.

– Uskomatonta! En olisi ikinä uskonut, että näin voi käydä. Tämä oli jopa ottelussani sattunutta mellakkaa hullumpaa, Tyson kirjoitti Twitterissä.

Tyson puri vastustajaansa Evander Holyfieldiä kahdesti korvasta vuonna 1997 Las Vegasissa käydyn titteliottelun aikana. Kun Tyson hylättiin, kehässä ja sen ulkopuolella alkoi hurja hässäkkä.

Nurmagomedov perusteli ottelun jälkeisiä tapahtumia McGregorin käytöksellä ennen kamppailua. Irlantilainen provosoi Dagestanista kotoisin olevaa muslimia lukuisilla solvauksilla.

Lisäksi McGregor hyökkäsi huhtikuussa Nurmagomedovia ja muita UFC-ottelijoita kuljettaneen bussin kimppuun.

–  Miksi ihmiset puhuvat siitä, että minä hyppäsin ulos häkistä? Entä se, kun hän puhui uskonnostani, maastani ja isästäni? Nurmagomedov kyseli lehdistötilaisuudessa.

– Hän (McGregor) hajotti bussin Brooklynissä ja melkein tappoi kaksi ihmistä. Miksi ihmiset puhuvat silti siitä, että minä hyppäsin ulos häkistä?

McGregor kommentoi sunnuntaiaamuna Suomen aikaa käydyn ottelun tapahtumia lyhyesti Twitterissä. Hän sanoi haluavansa kohdata Nurmagomedovin uudestaan.

– Hyvä tyrmäys. Odotan innolla uusintaottelua, McGregor kirjoitti.

Uusintaottelua ei välttämättä kuitenkaan nähdä hetkeen. Entinen UFC-ottelija Dan Hardy arvioi Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle, että Nurmagomedovia odottaa ankara rangaistus ottelunjälkeisistä tapahtumista.

Hardy uskoo, että Nurmagomedov pannaan ottelukieltoon ja häneltä viedään mestaruusvyö.

– En näe muuta vaihtoehtoa. Nurmagomedovin temppu johti melkein jättimellakkaan, Hardy sanoi.

Nevadan osavaltion urheilukomissio tutkii skandaaliottelun tapahtumia. Komissio on jo jäädyttänyt Nurmagomedovin ottelupalkkion. Venäläiselle oli taattu kamppailusta 1,7 miljoonan euron korvaus ja lisäbonuksia tv-pakettien myynnistä.

  • Alla olevalla videolla kooste Nurmagomedovin ja McGregorin kohtaamisesta. Jos kooste ei näy selaimellasi, katso se täältä.

Juttua päivitetty klo 20.32. Lisätty Hardyn kommentit ja tieto Nevadan urheilukomission reaktiosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?