Conor McGregorin vastustajan uskomaton treenimetodi kohautti ennen UFC:n superottelua: ”Se oli luonteen testaamista” - Muut lajit - Ilta-Sanomat

Conor McGregorin vastustajan uskomaton treenimetodi kohautti ennen UFC:n superottelua: ”Se oli luonteen testaamista”

Khabib Nurmagomedovin (vas.) ja Conor McGregorin kohtaamista on kutsuttu kaikkien aikojen superotteluksi.

Julkaistu: 6.10.2018 21:04

Venäläinen Khabib Nurmagomedov havittelee pöyhkeän irlantilaisen päänahkaa.

Vapaaottelun ystävät odottavat jo kuumeisesti varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa käytävää UFC-spektaakkelia.

Tämän hetken parhaat kevyen sarjan ottelijat Khabib Nurmagomedov ja Conor McGregor kohtaavat UFC 229 -tapahtuman pääottelussa Las Vegasissa.

Asetelmat ovat kutkuttavat, sillä 30-vuotias McGregor lukeutuu vapaaottelun ja koko maailman suosituimpiin urheilijoihin. Nurmagomedov, 30, on ollut toistaiseksi UFC-urallaan voittamaton.

Tunnelmat ovat olleet räjähdysherkät jo kauan ennen ottelun alkua. Ottelua on mainostettu jopa UFC-historian kovimmaksi näytökseksi.

– Veikkaan, että matsi lunastaa kaiken hypetyksen. Se on urheilullisesti huomattavasti korkeatasoisempi ja merkittävämpi kuin Conorin ennätyksiä rikkonut nyrkkeilyottelu Floyd Mayweatheria vastaan. Siinä matsissahan ei ollut urheilullisesti mitään järkeä, suomalaisen vapaaottelutapahtuman Cagen toimitusjohtaja One Silvera sanoo Ilta-Sanomille.

Irlantilainen McGregor tunnetaan kehän ulkopuolella väsymättömänä räksyttäjänä, joka on taitojensa ja persoonallisuutensa ansiosta onnistunut tekemään itsestään kansainvälisen supertähden.

Venäläinen Nurmagomedov on monille hieman vieraampi hahmo. Köyhässä Dagestanin tasavallassa varttunut ottelija nousi otsikoihin ennen ottelua, kun hänen kerrottiin painineen yhdeksänvuotiaana kokoisensa karhunpennun kanssa. Tarinan tueksi löytyi myös video, joka levisi Yhdysvalloissa jo muutama vuosi sitten.

Khabib Nurmagomedov on voittanut kaikki uransa kymmenen UFC-ottelua. Hän on myös sambon maailmanmestari.

Maailma kohahti, mutta Dagestanissa kyseiset harjoitusmetodit eivät kuulemma ole niin harvinaisia. Vapaaottelijan isän Abdulmanap Nurmagomedovin mukaan hän halusi testata koitoksella poikansa luonnetta.

– Isä haluaa aina kokeilla, mihin hänen poikansa pystyy lapsuudessaan. Harmi, ettei meillä ole enää kuvaamiani mielenkiintoisempia videoita, joissa hän oli vielä pienempi. Se oli ennemminkin luonteen testaamista kuin treeniä, isä-Nurmagomedov kertoi ToFight.ru-sivustolle.

Myös McGregor tiesi vastustajansa taustasta ja kommentoi sitä humoristiseen sävyyn Conan O’Brienin isännöimässä keskusteluohjelmassa.

– Hän on ehkä paininut dagestanilaisten karhujen kanssa, mutta hän ei ole koskaan kohdannut irlantilaista gorillaa, McGregor naureskeli.

One Silvera suhtautuu laajalle levinneeseen karhutarinaan epäillen.

– En ole ollut koskaan paikalla näkemässä, kun kukaan painii karhun kanssa, joten en antaisi tuolle tarinalle hirveästi painoarvoa. Se kuulostaa mahtavalta urbaanilta legendalta.

Onko raha sekoittanut pään?

Joka tapauksessa Nurmagomedovin painitaidot kehittyivät Dagestanin kovassa koulussa ainutlaatuisiksi. Silveran mukaan kovakuntoisen venäläisen painiosaaminen on ratkaisevassa roolissa, mikäli tämä mielii voittaa vaarallisena pystyottelijana tunnetun McGregorin.

– Khabib on voimapainija, joka tulee kenen tahansa lähelle helpon näköisesti, kaataa vastustajansa mattoon ja saa pidettyä tämän siinä. Hänellä on kaikki huippupainijan ominaisuudet.

– Nurmagomedov voi voittaa tämän ottelun samalla keinolla, jolla hän on voittanut kaikki aiemmatkin matsinsa. Hänen on onnistuttava leikkaamaan etäisyys tehokkaasti ja päästävä vastustajan iholle. Kukaan ei ole vielä selvinnyt niistä alasvienneistä ja tullut sieltä ylös.

Nurmagomedov on ollut ylpeä dagestanilaisista juuristaan.

Conor McGregor järjesti jälleen melkoisen ennakkoshow’n ennen UFC-ottelua.

Kahden vuoden tauon jälkeen vapaaotteluhäkkiin palaava McGregor on lajissaan kiistatta parhaita ellei paras. Pitkä tauko ja sen aikana tapahtuneet välikohtaukset saattavat kuitenkin vaikuttaa showmiehen otteisiin.

Ottelua ennen on puhuttu paljon McGregorin viimeaikaisesta sekoilusta. Milloin irlantilainen on riehunut silmittömästi, milloin tuonut viskipulloja lehdistötilaisuuteen.

– Sinänsä kahden vuoden tauko ei vaikuta noin kokeneeseen urheilijaan juurikaan, mutta moni miettii, onko raha sekoittanut Conorin pään, ovatko päihteet alkaneet maistua ja onko hänellä enää samanlaista nälkää harjoitella, Silvera sanoo viitaten maailman neljänneksi rikkaimman urheilijan makeaan elämäntyyliin.

Silvera ei halua kuitenkaan nimetä ennakkosuosikkia odotettuun kamppailuun.

– Jos katsoo pelkkiä tilastoja, painija on pärjännyt tällaisissa otteluissa paremmin. Nurmagomedov ei ole kuitenkaan otellut aiemmin noin hyvää iskijää vastaan, eikä McGregor noin hyvää painijaa vastaan. Mitä pidemmälle ottelu etenee, sitä paremmat Nurmagomedovin mahdollisuudet ovat. Jos McGregor joutuu olemaan ensimmäisiä eriä matossa alla tai seinää vasten, hänen käsistään vähenee koko ajan nopeutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?