Bert Romp, 59, ei ehtinyt aloittaa kunnolla työssään Suomessa – hevosen potku päähän tappoi olympiavoittajan

Bert Rompin valinta Suomen maajoukkuevalmentajaksi piti julkistaa lähiaikoina.

Hollantilainen Bert Romp saavutti urallaan muun muassa esteratsastuksen joukkuekilpailun olympiakultaa.

5.10.2018 11:33

Arvostetun hollantilaisen valmentajan Bert Rompin pesti Suomen esteratsastuksen maajoukkueluotsina piti julkistaa lokakuun puolivälissä.

Elämä näytti kuitenkin tällä viikolla julmimman puolensa.

Romp, 59, joutui keskiviikkona vakavaan onnettomuuteen hollantilaiskaupunki Tilburgissa, kun hevonen potkaisi häntä yllättäen päähän. Hevosta oltiin lastaamassa turmahetkellä kuljetusvaunuun.

Romp kiidätettiin sairaalaan hätäleikkaukseen, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Hän kuoli vammoihinsa torstaina.

– Hän oli erittäin hyvä ja poikkeuksellisen lämmin ihminen. Bert oli kiinnostunut ihmisistä ja hevosista enemmän kuin bisneksestä, toisin kuin moni muu nykypäivänä, Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtaja Mikael Forstén sanoo Ilta-Sanomille.

Vuoden 1992 olympiavoittaja tunnettiin hyvin suomalaisissa ratsastuspiireissä. Hänen oli tarkoitus aloittaa Suomen estemaajoukkueen valmentajana virallisesti ensi vuonna, mutta käytännön työ oli alkanut jo paljon aiemmin.

– Olimme yhteydessä häneen viime talvena ja aloimme rakentaa maajoukkuevalmennuskuviota. Hän piti keväästä lähtien valmennuksia ja perehtyi urheilijoihimme sekä maamme tilanteeseen. Suunnitelmia oli tehty pitkälle ajalle, Forstén sanoo ja lisää, että Rompin sopimus maajoukkueen kanssa oli tarkoitus julkistaa parin viikon päästä Helsinki International Horse Show’ssa.

”Hänestä ei ole kuin hyvää sanottavaa”

Romp oli parhaimmillaan urallaan esteratsastuksen maailmanrankingissa kymmenen parhaan joukossa. Hänestä tuli olympiavoittaja Barcelonan kisoissa 1992, kun Hollannin joukkue vei esteratsastuksen joukkuekilpailussa kultaa.

Bert Romp (kesk.) oli pidetty persoona ratsastuspiireissä ympäri maailmaa.

Kilpauransa jälkeen Rompista tuli arvostettu valmentaja. Hänellä oli vaimo ja kolme lasta.

Rompin pitkään tunteneen Forsténin mukaan hollantilainen oli uudesta tehtävästä innoissaan. Kokeneen lajigurun opeille olisi ollut tarvetta.

– Hollanti on yksi menestyneimmistä maista ratsastuksen historiassa. Sen vuoksi Bert lähti auttamaan meitä suomalaisia. Hänestä ei ole kuin hyvää sanottavaa. Aina kun hänelle soitti, hän tarjosi apuaan. Tämä oli meille iso iso menetys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?