Muut lajit

Antero Mertarannalta ja Juhani Tammiselta napakat viestit viinapirua vastaan taistelevalle Tapio Suomiselle

Julkaistu:

Tapio Suominen
Tapio Suomisen tutut ovat murheissaan suosikkijuontajan toisesta rattijuopumuskärystä.
Tapio Suomisen entiset kollegat erilaisista Yle Urheilun tehtävistä ovat murheellisia työyhteisössä syvästi arvostetun ammattilaisen tilanteesta.

Suomisen kanssa lukuisia vuosia erittäin suosittuja MM-jääkiekkostudioita asiantuntijana tehnyt Juhani Tamminen kertoo, että keskiviikkoaamuinen tieto rattijuoppoudesta oli masentava.

LUE LISÄÄ: Näin tv-kasvo Tapio Suomisen syöksykierre eteni – paljastus potkujen taustasta, turvamiehet saattelivat ulos Ylen tiloista

– ”Tapsa” on lahjakas, opinjanoinen ja huolellinen ystävä ja työkaveri. Suora lähetys miljoonayleisön edessä on armoton ja karsii jyvät akanoista. Mutta Tapsa on myös ihmistyyppiä, josta käytän nimeä conman. Kun sanon, että olet loistava jätkä ja pro, hän kuuntelee tarkasti. Kun jatkan, että lopeta nyt helvetissä se viinanjuonti, se osuus menee jo ohi.


Tamminen ei kivitä Suomisen ex-työnantajaa, mutta:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jos tämän prosessin alkuvaiheessa on suljettu silmät ja vain soviteltu, siinä ei asetettu rajoja ajoissa. Se on osasyy tähän tilanteeseen.

Antero Mertaranta istui Suomisen vieressä vuosikaudet mm. yleisurheiluselostamoissa.

– Ajatukset ovat murheellisia. Olen pitänyt Tapsaan yhteyttä, vaikka ajan trendi on kääntää selkä niille, joilla menee huonosti. Hän on lahjakas, työlleen totaalisesti omistautunut kaveri.


Mertarannallekin rattijuoppousuutinen oli yllätys. Viimeaikaisten kontaktien perusteella hän oli arvellut Suomisen etenevän kohti valoisampia aikoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Voi kuulostaa banaalilta, mutta alkoholinkäytön lopettaminen on kaikille yleispätevä ohje. On tärkeää muistaa, että kun Tapsa joutui lähtemään Ylestä, hän ei joutunut sivuun mistä tahansa työstä, vaan hyvin erikoislaatuisesta duunista. Taiteilijaluonne nauttii, kun näkyy julkisuudessa positiivisessa valossa. Silläkin voi olla tähän sittemmin koettuun merkitystä.

– Toivon sydämestäni, että Tapsan paranemisprosessi menee maaliin ja mies saa tehdä vielä työtä, jossa on valioluokkaa, Mertaranta sanoo.


Yle Urheilussa pitkään työskennellyt Pertti Tapola yhtyy edelliseen. Hän pitää Suomista kansainvälisen luokan lahjakkuutena ”varsinkin kisastudioiden vetäjänä”.

– On todella murheellista, ettei hän näytä saavan elämäänsä kuntoon. Jonkinlainen syöksykierrehän tässä on kyseessä. Sen haluan kuitenkin sanoa, että tein hänen kanssaan vuosikymmeniä töitä samoissa arvokisatiimeissä, eikä alkoholi ollut koskaan silloin Tapsalle ongelma, Tapola alleviivaa.

– Ahkera, tunnollinen, pedantti ja karismaattinen kaveri. Tehtiin ensimmäinen iso yhteistyö hiihdon MM-kisoissa 1995. Sairaus on tragedia, sanoo Ylen eläkkeellä oleva ohjaajalegenda Kalevi Uusivuori.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt