Rattikärynsä paljastanut Tapio Suominen saa tukea julkkiksilta – IS:n lukijoilta myös kritiikkiä

Tunnettu televisiopersoona kertoi keskiviikkona jääneensä taas kiinni rattijuopumuksesta.

19.9.2018 13:05

Pitkään päihde- ja mielenterveysongelmien kanssa kamppaillut Tapio Suominen kertoi keskiviikkoaamuna tuoreimmasta takaiskustaan.

Suominen, 54, kirjoitti Facebook- ja Twitter-tileillään kärynneensä jälleen ratista. Edellinen käry tapahtui lokakuussa 2017.

– Mokasin taas, pahasti. Jäin eilisiltana kiinni rattijuopumuksesta. Pyydän anteeksi kaikilta, joiden mielen pahoitin, Suominen kirjoitti keskiviikkona.

Lue lisää: Tapio Suominen paljasti jääneensä taas kiinni rattijuopumuksesta – ”Olen alkoholisti ja tarvitsen apua”

Suominen tuomittiin viime syksyn rattijuopumuksesta 2 025 euron sakkoihin ja ajokieltoon. Hän oli ajanut tuolloin kotikulmillaan Hattulan Parolassa veressään noin 0,6 promillea alkoholia. Hän ehti ajaa autoaan noin kaksi kilometriä ennen kuin joutui pysäytetyksi ja puhallutetuksi.

Lukuisia viestejä

Suositun televisioammattilaisen tunnustus on saanut monet reagoimaan. Asiaan ovat ottaneet kantaa myös Suomisen julkista Facebook-päivitystä kommentoineet urheilunimet.

Entinen huippunyrkkeilijä Jukka Järvinen ja tunnettu jalkapallokasvo Atik Ismail ovat puhuneet avoimesti kamppailustaan päihderiippuvuuden kanssa. Molemmat tarjosivat Suomiselle apuaan.

– Tavataan. Jutellaan. Ja tuetaan toinen toisiamme selviämään raikkaana elämästä, Ismail kirjoitti.

– Itse sain niin upeaa vertaistukea huhtikuussa 1990, ja ammattiapua myös. Olen niistä ikuisesti kiitollinen.

Myös entinen yleisurheilutähti Arto Bryggare tuki Suomista.

– Tapsa, sairautta voidaan hoitaa. Jokaista. Voimia.

Suomisen tilanne on puhuttanut myös Ilta-Sanomien lukijoita. Keskiviikkoaamuna julkaistu uutinen rattijuopumuksesta keräsi parissa tunnissa yli sata lukijoiden kommenttia IS:n nettisivuille.

Tuen ja ymmärryksen lisäksi Suomisen toiminta on saanut IS:n lukijoilta kritiikkiäkin:

– Apua lienee saatavissa kosolti mutta lopullisen korjauksen elämäänsä on tehtävä ITSE. Se on täysin mahdollista kunhan panee elämänarvot uusiin puihin ja lopettaa kokonaan päihteiden kanssa präkäämisen. Itse minäkin hoidin homman.

– Onpa korrektia pahoitella että poliisi sai kiinni, ei sitä että ajelee jatkuvasti kännissä!

– Hyvä Tapio. Tunnustus on saavutus ja avun hakeminen on rohkeaa. Voimia prosessiin.

– Rohkeeta tunnustaa itelle ja muille (tässä tapauksessa koko kansalle), että on alkoholisti ja tarvitsee apua. Liian moni pidättäytyy kertomasta kenellekään. Hyvä Tapsa! Tsemppiä taistoihin!

– Loppujen lopuksi – ihminen on oman elämänsä seppä ja kaikki päätökset lähtevät itsestä..... Apua toki saa, mutta sitä pitää hakea ja ottaa myös vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?