Muut lajit

UFC-kamppailija otteli Suomessa kilpailukiellon alaisena – uusi panna venytti kiellon peräti vuoteen 2044 saakka

Julkaistu:

MMA
Mara Romero Borella on tuomittu vuoteen 2044 asti jatkuvaan kilpailukieltoon.
Vapaaottelija Maria Romero Borellan nousujohteinen ura on hyvin todennäköisesti ohi. Maanantaina kävi ilmi, että Borella oli saanut kilpailukiellon jo vuonna 2012 – ja otellut siitä huolimatta aktiivisesti viime vuosina.

Borella otteli mm. Cage 34 -tapahtumassa vuonna 2016. Hän löi silloin Suvi Salmimiehen. Sittemmin Borella eteni aina vapaaottelun huippusarja UFC:hen saakka.

Maanantaina Italian antidopingviranomainen määräsi Borellan 15 vuoden pannaan. Syynä oli Borellan ja hänen miesystävänsä kannabis- ja kokaiinimyyntiverkosto. Kaksikko kaupitteli laittomia huumausaineita Piacenzan kaupungissa Italiassa ja jäi kiinni osana laajaa poliisioperaatiota.

Tapaus sattui jo vuonna 2012, mutta Italian antidopingviranomainen tarttui tapaukseen vasta nyt. Samalla kävi ilmi, että Borellalla oli jo olemassa oleva kilpailukielto Italian olympiakomitealta. Se määrättiin 2014, mutta Borella on otellut siitä huolimatta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyt Borellalle määrättiin toinen 15 vuoden kilpailukielto edellisen päälle, syynä kilpailu voimassa olevan kilpailukiellon aikana sekä harjoittelu maan urheilutiloissa kilpailukiellon aikana.

Kaikkiaan pannat jatkuvat siis vuoteen 2044 saakka. On toistaiseksi epäselvää, miten tämä vaikuttaa hänen UFC-uraansa. UFC ei kuulu Wadan koodin alaisuuteen. UFC:n ei ole siis pakko pitää voimassa Borellan pannaa. Mutta asiasta uutisoineen MMA Today-verkkosivun mukaan Yhdysvaltain antidopingviranomaisella voi olla oma sanansa sanottavana asiasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt