Muut lajit

Osama Bin Ladenin ampuja otti kantaa USA:n urheilun kuumimpaan kysymykseen

Julkaistu:

NFL
Entinen USA:n erikoisjoukkojen sotilas Robert O’Neill ei aio boikotoida Nikeä.
Yhdysvaltoja on viime päivät puhuttanut urheiluvälinejätti Niken tuore mainoskampanja, jonka kasvona on kiistelty amerikkalaisen jalkapallon pelinrakentaja Colin Kaepernick.

Kaepernick oli keulakuva, kun NFL:n pelaajat aloittivat vuonna 2016 protestit mustien kokemaa poliisiväkivaltaa vastaan polvistumalla ennen pelejä soitettavan USA:n kansallislaulun ajaksi. Hän ei kauden jälkeen saanut uutta sopimusta ja käy nyt oikeutta NFL:ää vastaan työsyrjinnästä.

Niken iskulause Kaepernick-kampanjassa kuuluu: ”Usko johonkin, vaikka joutuisit uhraamaan sen puolesta kaiken.”

Sanavalintaa on kritisoinut mm. USA:n presidentti Donald Trump, jonka mielestä viesti on ”karmea”. Jotkut amerikkalaiset sotaveteraanit ovat suuttuneet, sillä heidän mielestään veteraanien uhraukset ovat suurempia kuin Kaepernickin.
Nyt lusikkansa soppaan on pannut yksi USA:n tunnetuimmista sotaveteraaneista Robert O’Neill. Entinen Navy Seals -erikoisjoukkojen sotilas tuli tunnetuksi vuonna 2011, jolloin hän oli mukana terroristijohtaja Osama Bin Ladenin piilopaikkaan Pakistanissa tehdyssä iskussa. O’Neill, 42, on kertonut ampuneensa tappavat laukaukset Bin Ladenin päähän.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Donald Trump jyrähti kohukampanjasta – presidentin hampaisiin joutunut urheilija pääroolissa: ”Karmea viesti”

Kaepernick-kohua hän kommentoi viihdesivusto TMZ:n haastattelussa. O’Neill sanoi ymmärtävänsä molempia osapuolia.

– Kaepernick sanoo haluavansa herättää keskustelua poliisiväkivallasta. Tiedän, että moni veteraani tuntee tulleensa loukatuksi. Itse en polvistuisi, mutta minä olenkin valkoinen heppu Montanasta.

– Käsiraudoissa olen ollut minäkin, mutta aina syystä, O’Neill sanoi.


USA:ssa on nähty protesteja Nikeä vastaan. Niissä yhtiön kenkiä on poltettu. O’Neill pitää tätä typeränä ja toivoo Nikelle suuttuneita lahjoittamaan kengät kodittomille polttamisen sijaan.
Hän otti asiaan kantaa myös Twitterissä ja ilmoitti, että ei koskaan aio luopua Air Jordan -kengistään, joita Nike valmistaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt