Muut lajit

NFL-pelaaja löysi vanhempansa 44-vuotiaana – isän nimi oli täydellinen shokki: ”Olen tuntenut hänet koko elämäni”

Julkaistu:

NFL
Deland McCullough oli kantanut isänsä kuvaa tietämättään mukanaan 28 vuotta.
Carol Briggs oli jouluna 1972 16-vuotias lukiolainen, joka tuli vahingossa raskaaksi ihastukselleen.

Briggs synnytti pojan, joka annettiin adoptoitavaksi. Kukaan perheen ulkopuolella ei tiennyt lapsesta, ei edes isä, joka oli lähtenyt yliopistoon opiskelemaan.

Poikalapsi päätyi vain muutaman kilometrin päähän, ja hänen nimekseen tuli Deland McCullough. Uudet vanhemmat kuitenkin erosivat, ja Adelle Comer, nyt kahden pojan äiti, päätyi yksinhuoltajaksi.

Miehiä tuli ja meni, ja etenkin Deland kärsi välillä levottomasta elämästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nuori poika tunsi vetoa jenkkifutikseen pienestä pitäen.

– Se oli pakokeino. Kun harjoittelin, en ajatellut, että sähkölasku on maksamatta tai mitään sellaista. Pidin vain hauskaa ystävieni kanssa, McCullough kertoi ESPN:lle.

Viimeisenä lukiovuotena keskushyökkääjänä pelaavan McCullough’n kyvyt huomattiin, ja häntä kosiskeltiin useaan yliopistoon.

McCullough istui englannin tunnilla, kun hän näki ikkunasta isokokoisen miehen nousevan autosta. Pian hänet haettiin luokasta ja esiteltiin Miamin yliopiston valmentajalle Sherman Smithille. Smith oli pelannut urallaan kahdeksan kautta NFL:ssä.

– Hänen luonteessaan oli jotain. Siinä, miten hän esitteli itsensä. Hänessä oli asioita, joita en ollut nähnyt kenessäkään miehessä. Hän oli menestynyt, pelannut NFL:ssä ja hänellä oli tutkinto, McCullough kertoi.

Myös Smith tykästyi nuorukaiseen, ja McCullough päätyi Miamin yliopistoon. He tulivat loistavasti toimeen, ja vaikka Smith lähti seuraavaksi kaudeksi töihin Illinoisin yliopistoon, he pitivät yhteyttä.
McCullough rikkoi yliopistonsa ennätyksiä, mutta häntä ei kutsuttu vuoden 1996 varaustilaisuuteen. Hän päätyi kuitenkin tekemään sopimuksen Cincinnati Bengalsin kanssa. Harjoituspelit sujuivat loistavasti, mutta sitten polvivamma pilasi koko kauden. Pari kautta NFL:ssä ja Kanadassa, sekä useita polvileikkauksia myöhemmin McCullough päätti pelaajauransa ryhtyäkseen valmentajaksi.

Muutama vuosi myöhemmin hän oli aloittamassa työt vanhassa yliopistossaan ja soitti Smithille kysyäkseen neuvoa. Smith toimi tuolloin NFL-seura Seahawksissa keskushyökkääjien valmentajana.

Vuonna 2014 Smith halusi edistää entisen suojattinsa uraa ja kutsui hänet harjoitteluun Seahawksiin.

McCullough ei ollut koskaan ajatellut biologisia vanhempiaan mutta ensimmäisen lapsen syntymä muutti hänen mielensä. Adoptioäiti ei tiennyt poikansa vanhemmista mitään, mutta muuttuneen adoptiolain myötä McCullough sai vuonna 2017 haltuunsa alkuperäisen syntymätodistuksensa. Siinä oli hänen ristimänimensä, Jon Kenneth Briggs, ja äitinsä nimi. Isästä ei ollut tietoja.

McCullogh’n ja hänen biologisen äitinsä ensimmäinen puhelu sujui hyvin: he juttelivat kuin olisivat tunteneet toisensa kauan. Muutaman minuutin kuluttua McCullough kysyi, kuka hänen isänsä on.

– Isäsi nimi on Sherman Smith, Briggs vastasi.

McCullough meinasi pyörtyä siihen paikkaan.

– Kuulin hänen haukkovan henkeään. Lopulta hän sanoi: ”Olen tuntenut hänet koko elämäni”, Briggs muisteli.

Hän muisti, kuinka yliopistossa oli vitsailtu hänen ja valmentaja-Smithin yhdennäköisyydestä.

– Silloin ei ollut syytä tehdä mitään päätelmiä, koska en ajatellut asiaa. Nyt mietin, että tämä selittää paljon asioita.

McCullough oli kantanut heistä otettua kuvaa mukanaan 28 vuoden ajan. Kuva oli otettu silloin, kun hän oli tehnyt sopimuksen Miamin yliopistoon.
Seuraavana aamuna McCullough kertoi asian Smithille. Tämä meni täysin hiljaiseksi ja pyysi aikaa sulatella asiaa. Smith tunsi syyllisyyttä ja häpeää menetetyistä vuosista. Hän soitti Briggsille, joka ei tuntenut minkäänlaista katkeruutta sekä jutteli vaimonsa ja veljensä kanssa.

– Soitin myös tädilleni, joka meni Youtubeen katsomaan Delandia. Hän soitti minulle ja sanoi, että en tarvitsisi mitään DNA-testejä, asia oli selvä.

Testit kuitenkin tehtiin, ja Smith huomasi toivovansa, että hän olisi McCullough’n isä. Todennäköisyys sille oli lopulta 99,99%. Molemmat olivat riemuissaan.

Smith on nykyään eläkkeellä, ja McCullough, nyt 45, toimii NFL-joukkue Kansas City Chiefsin keskushyökkääjien valmentajana.

Molemmat olivat todistamassa, kun McCullough’n poika Deland McCullough II teki sopimuksen Miamin yliopistoon.
Heinäkuussa heillä oli suuri sukukokous, jossa olivat mukana molempien perheet sekä McCullough’n biologinen äiti ja kasvattiäiti.

– Kukaan ei ollut aiemmin kutsunut minua pojakseen ja ollut ylpeä siitä. Se kolahti minuun syvästi. Olen iloinen tekemistäni asioista ja että voin tehdä hänet ylpeäksi, McCullough sanoi.

– Nyt tiedän, kuka olen ja mistä tulen. Minulla on kaikki tarinan palaset kasassa.

Lähteet: Inside Edition, ESPN

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt