Muut lajit

Ilmalento kesken kisan päättyi seinään – perhe paljastaa nyt IndyCar-kuljettajan järkyttävät vammat

Julkaistu:

Moottoriurheilu
Robert Wickensillä on edessään pitkä kuntoutuminen.
Kolme viikkoa sitten ajetussa IndyCar-sarjan osakilpailussa Pennsylvaniassa nähtiin karmaiseva kolari.

Robert Wickens osui yhteen Ryan Hunter-Reayn kanssa, ja Wickensin auto paiskautui hurjassa vauhdissa päin radan viereisen turva-aidan metallitolppaa.

Auto pyöri monta kertaa ympäri ja aiheutti lopulta joukkokolarin.

Wickens kiidätettiin sairaalaan, ja hänen kerrottiin saaneen useita vammoja. Niiden tarkkaa laatua ei kuitenkaan paljastettu.
Nyt Wickensin perhe on viimeinkin antanut päivityksen kanadalaiskuljettajan tilanteesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Wickensin talli Schmidt Peterson Motorsports kertoi vammoista nettisivullaan. Tiedotteen mukaan hänelle tehtiin useita leikkauksia viikon alussa. Niissä korjattiin murtumia hänen molemmissa käsissään ja jaloissaan.

Perhe kertoi tiedotteessa, että tietyt tahot uutisoivat Wickensin vammoista aiemmin virheellisesti.

– He vähättelivät vammoja, ja siksi kerromme nyt avoimesti, mitä hän on kärsinyt ja millainen hänen toipumisprosessinsa on.

Wickensillä on muun muassa murtuma selkärangassa ja kaulassa, murtumia molemmissa jaloissa ja käsissä, murtunut kyynärpää, neljä murtunutta kylkiluuta, selkäydinvamma ja ruhjeita keuhkoissa.

Wickens siirretään kuntoutuskeskukseen lähipäivinä. Selkäydinvamman laajuutta ei vielä tiedetä, ja perheen mukaan voi viedä viikkoja tai kuukausia, ennen kuin se selviää. Pahimmillaan selkäydinvamma aiheuttaa toiminta- ja liikuntakyvyn menetyksen.

– Haluamme kiittää kaikkia rakkaudesta, rukouksista ja positiivisesta energiasta, jota meille on lähetetty. Olemme yllättyneet IndyCar-yhteisön voimasta ja tuesta. Viestit vaikuttavat rohkaisevasti Robertiin, kun hän aloittaa kuntoutuksen, perhe tiedotti.

Wickens, 29, ajoi 17 osakilpailua käsittävässä IndyCar-sarjassa ensimmäistä kauttaan. Pennsylvaniassa ajettu ABC Supply 500 oli kauden 14. kilpailu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt